AEROPORTUL INTERNATIONAL din CRAIOVA si-a RELUAT ACTIVITATEA dupa SASE LUNI

AEROPORTUL INTERNATIONAL din CRAIOVA a fost REDESCHIS, marti, dupa aproximativ o jumatate de an in care s-a lucrat la MODERNIZAREA PISTEI. Prima cursa dupa redeschiderea aeroportului a avut destinatia Roma si apartine companiei Wizz Air, informeaza Agerpres.

Modernizarea AEROPORTULUI INTERNATIONAL din CRAIOVA reprezinta una dintre cele mai importante investitii din regiunea Sud-Vest, noua pista “putand rezista 100 de ani”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.

CITESTE SI: MINISTRUL TRANSPORTURILOR A SEMNAT CONTRACTUL DE FINANTARE A PROIECTULUI DE REABILITARE A AEROPORTULUI CRAIOVA

” AEROPORTUL INTERNATIONAL din CRAIOVA este un obiectiv care apartine Consiliului Judetean Dolj si, in ultimii ani, am depus toate eforturile in vederea reabilitarii si modernizarii. Ceea ce s-a realizat aici este foarte important pentru siguranta zborurilor. Greutatea avioanelor care pot sa aterizeze a crescut foarte mult, astfel ca avioanele mari sau avioanele mai mici, dar cu incarcatura foarte mare, pot sa aterizeze acum in siguranta”, a afirmat Prioteasa.

Lucrarile de modernizare a pistei au fost realizate prin proiectul “Reabilitarea infrastructurii de miscare a AEROPORTULUI INTERNATIONAL din CRAIOVA” cu o valoare de circa 24,4 milioane de euro, fiind finantat prin Programul Operational Sectorial Transport. Prin aceasta investitie s-a urmarit realizarea lucrarilor de reparatii la structura de beton pentru toata infrastructura de miscare, aplicarea unui covor de mixturi asfaltice pe pista de aterizare-decolare, largirea caii de rulare la o latime de 25 metri, extinderea platformei de imbarcare-debarcare de la 2 la 8 locuri de parcare, modernizarea instalatiei de balizaj si construirea unui post de transformare, precum si realizarea unui nou sistem de canalizare.

Sursa foto: gds