Aeroportul international ZAVENTEM – BRUXELLES a fost REDESCHIS duminica

Aeroportul international din Bruxelles a fost redeschis duminica, la 12 zile dupa atentatele din capitala belgiana, relateaza Reuters si AFP, citatea de Agerpres.

Terminalul de plecari al aeroportului Bruxelles-Zaventem a fost devastat de un dublu atentat sinucigas pe 22 martie. O ora mai tarziu, un atacator sinucigas s-a aruncat in aer in metroul din Bruxelles. Aceste atentate, comise la mai putin de patru luni de la cele din Paris organizate de aceeasi retea a organizatiei jihadiste Stat Islamic, s-au soldat cu 32 de morti si 340 de raniti.

Primul dintre cele trei zboruri stabilite pentru duminica va avea ca destinatie Faro in Portugalia, la ora 13:40 locala (11:40 GMT), avand la bord doar 60-70 de pasageri. Curse aeriene sunt prevazute, de asemenea, catre Torino si Atena ulterior in cursul dupa-amiezii.

In cursul zilei de luni, sunt prevazute si alte zboruri, printre care unul spre New York si altele spre Camerun, Gambia si Senegal.

Multe curse aeriene au fost redirectionate spre alte aeroporturi din Belgia, dar si din tari vecine cum este cazul aeroporturilor de la Paris si Amsterdam.

Pasagerii sunt supusi controlului la intrarea in aerogara, unde a fost sporit numarul de patrule militare si de politisti.

Aeroportul international Bruxelles-Zaventem este unul dintre cele mai mari din Europa, deservind circa 23,5 milioane de pasageri pe an. El asigura legatura cu 226 de destinatii din intreaga lume, prin intermediul a 77 companii aeriene.

Zona temporara de check-in, construita dupa atentatele din 22 martie, va putea primi 800 de pasageri, ceea ce inseamna cel mult sase zboruri pe ora, reprezentand o cincime din capacitatea anterioara a aeroportului.

Revenirea la capacitatea operationala maxima a aeroportului este prevazuta pentru finalul lunii iunie sau inceputul lunii iulie, inaintea inceperii vacantei de vara.

 Sursa foto: gandul