Afacerea CFR Calatori: Afaceristul Calin Mitica in AREST LA DOMICILIU

Tribunalul Cluj a dispus ARESTAREA LA DOMICILIU a omului de afaceri Calin Mitica, care controleaza SC Remarul 16 Februarie si SC Transferoviar Grup, a lui Teodor Gavris, sef Serviciu Automotoare si ulterior director de tractiune in cadrul SNTFC CFR Calatori, si a altor cinci persoane intr-un dosar de coruptie privind activitati de transport feroviar.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Cluj, judecatorul Simona Trestian, a declarat, joi, ca masura ARESTARII LA DOMICILIU a fost luata pentru 30 de zile.

Citeste si: UPDATE. PERCHEZITII LA CFR CALATORI BUCURESTI SI GALATI. DIRECTOR DUS LA AUDIERI CU JANDARMII

Masura a fost luata in cursul noptii de miercuri spre joi, dupa mai multe ore de audieri.

Simona Trestian a mai spus ca aceeasi masura a ARESTULUI LA DOMICILIU a fost luata si in cazul celorlalte persoane din dosar.

Printre persoanele aflate in AREST LA DOMICILIU se afla si Laurentiu Seceleanu, directorul CNCF CFR SA — Sucursala Regionala de Cai Ferate Galati, acuzat de luare de mita si complicitate la spalare de bani, ambele in forma continuata, informeaza Agerpres.

Ceilalti patru arestati sunt: Kinga Madarasan, director general SC Transferoviar Grup, Adrian Stefan, director de infrastructura al aceleiasi firme, Georgel Mihut, directorul Salinei Ocna Dej, Dumitru Barbacuti, director general SC Remarul 16 Februarie.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), CALIN MITICA este acuzat de constituire de grup infractional organizat si mai multe infractiuni de dare de mita, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta, complicitate la cumparare de influenta, la dare de mita si la spalare de bani, majoritatea in forma continuata, iar Teodor Gravris, pentru luare de mita, abuz in serviciu si complicitate la spalare de bani, toate in forma continuata.

Citeste si: OMUL DE AFACERI CALIN MITICA A FOST RETINUT IN DOSARUL CFR CALATORI

Celelalte persoane aflate in stare de AREST sunt acuzate, de asemenea, de procurorii DNA de diferite infractiuni.

Sursa foto: alba24.ro