Afaceri sigure la malul marii: Taverne si cherhanale, pentru iubitorii de peste proaspat

O noua afacere promite sa-i capteze pe turistii care vin pe litoralul romanesc. Satui de hamsii, mici si bere, iubitorii de peste proaspat pot alege adevarate oaze de liniste, unde sa se relaxeze si sa manance sanatos.

Cu preturi inca decente, tavernele si cherhanalele din Agigea, Olimp, Vama Veche sau 2 Mai sunt pregatite de oaspeti. Puteti gasi aici chiar si preparate din Marea Mediterana, gatite de bucatari greci.

O familie din Agigea a ales sa-si deschida o astfel de afacere pentru a sparge traditia clasicilor mici si hamsii. In cherhanaua frumos amenajata, puteti servi peste proaspat prins in zori sau midii coapte cu lamaie, ceapa si vin. O portie de stavrid fript pe plita costa 20 de lei, un chefal 32 de lei, iar un lufar 24, potrivit reporterului Pro TV.

Si in Mamaia puteti gasi taverne pescaresti, ce-i drept mai ferite de distractia din centrul statiunii. Acolo puteti manca peste proaspat, prins direct din mare, dar si bors lipovenesc si saramura de crap cu mamaliguta.