Afaceristul Florin Maran, RETINUT de DNA in dosarul de evaziune fiscala

Omul de afaceri timisorean FLORIN MARAN si alte cinci persoane au fost RETINUTI, in noaptea de marti spre miercuri, de procurorii DNA, pentru EVAZIUNE FISCALA, spalare de bani si aderare la grup infractional, in urma PERCHEZITIILOR din Bucuresti si judetele Timis, Mehedinti, Olt, Arges si Iasi.

Mai multe persoane, intre care si omul de afaceri FLORIN MARAN, au fost duse, marti, la audieri, la sediul DNA Timisoara, in urma PERCHEZITIILOR din Bucuresti si cinci judetele, intr-un caz de EVAZIUNE FISCALA si spalare de bani.

Citeste si: PERCHEZITII IN BUCURESTI SI DOUA JUDETE INTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALA

Dupa mai multe ore de audieri, FLORIN MARAN si alte cinci persoane au fost retinuti pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie, pentru EVAZIUNE FISCALA, spalare de bani si aderare la grup infractional organizat.

Cei sase urmeaza sa fie prezentati, miercuri, instantei cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii DNA Timisoara au facut, marti, 37 de PERCHEZITII in Bucuresti si in judetele Timis, Mehedinti, Olt, Arges si Iasi, intr-un dosar penal de EVAZIUNE FISCALA, spalare de bani si aderare la un grup infractional organizat.

In judetul Timis PERCHEZITIILE au avut loc in mai multe localitati din zona Lugoj si Faget, dar si la locuinta omului de afaceri FLORIN MARAN din localitatea Dumbravita, precum si la firme detinute de acesta. Florin Maran detine firmele Tehnocer si Dateco.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile din Mehedinti au avut loc in Strehaia, la persoane suspectate ca ar fi falsificat facturi pentru oameni de afaceri.

Citeste si: PERCHEZITII LA OAMENI DE AFACERI DIN CINCI JUDETE

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obtinute de Mediafax, in perioada 2010-2012, firma SC Tehnocer SRL, la care FLORIN MARAN este asociat si administrator, ar fi inregistrat facturi false emise de mai multe societati comerciale cu sedii in Mehedinti, Iasi, Botosani si Hunedoara, care cuprindeau date nereale privind livrarea de diferite bunuri si servicii. Acest fapt a determinat diminuarea profitului obtinut de firmele lui Maran si implicit a impozitului pe profit datorat statului, pe de o parte, iar pe de alta parte a fost marita artificial TVA deductibila.