Afganistan: 15 persoane, intre care si un COPIL, IMPUSCATE MORTAL in centrul tarii

CINCISPREZECE persoane, intre care un copil, ce calatoreau la bordul a doua vehicule, au fost IMPUSCATE in noaptea de joi spre vineri de indivizi inarmati la marginea unui drum dintr-o provincie din centrul Afganistanului, regiune ferita in general de violente, au indicat vineri autoritatile locale citate de AFP.

“Atacatorii au oprit cele doua vehicule si le-au cerut pasagerilor sa se aseze in rand, apoi i-au UCIS unul dupa altul”, a declarat pentru AFP Abdul Hai Khatibi, purtator de cuvant al guvernatorului provinciei locale Ghor.

Citeste si: CEREMONIE DE SOSIRE A MILITARILOR BATALIONULUI 20 INFANTERIE “DOLJ” DIN AFGANISTAN, LA CRAIOVA

O persoana a reusit sa scape, toate celelalte fiind IMPUSCATE in cap si in piept. Unsprezece barbati, trei femei si un copil au fost OMORATI cu sange rece, a precizat Khatibi.

Seful politiei din provincia Ghor, Fahim Qaiem, i-a acuzat pe INSURGENTII TALIBANI de a fi comis aceste crime.

AFP aminteste ca doi activisti umanitari finlandezi care circulau intr-un taxi au fost UCISI joi de indivizi inarmati la Herat, in vestul Afganistanului.

In aceeasi zi, sase afgani au fost UCISI intr-un atentat sinucigas in provincia Takhar, din nordul tarii.

Citeste si: AFGANISTAN: 16 MORTI, PRINTRE CARE PATRU MILITARI NATO, INTR-UN ATAC SINUCIGAS

In raportul sau semestrial, publicat recent, Misiunea ONU in Afganistan (Unama) semnala o crestere cu 24% a numarului de CIVILI UCISI sau raniti in lupte, de bombe artizanale sau in atentate sinucigase in perioada 1 ianuarie-30 iunie, comparativ cu aceeasi perioada din 2013.

Sursa foto: tribune.com.pk