Afganistan: 16 morti, printre care PATRU MILITARI NATO, intr-un atac sinucigas

Saisprezece persoane, intre care PATRU MILITARI NATO, au fost UCISE marti intr-un atac sinucigas revendicat de talibani impotriva fortei internationale din estul afgan, potrivit Aliantei Nord-Atlantice si autoritatilor locale.

“In aceasta dimineata, un kamikaze a vizat un grup de militari straini” in provincia Parwan si “PATRU SOLDATI STRAINI, doi politisti si zece civili au fost UCISI”, a declarat pentru AFP Waheed Sediqqi, purtator de cuvant al guvernatorului din Parwan.

Citeste si: FONDURILE ECONOMISITE PRIN RETRAGEREA TRUPELOR DIN AFGANISTAN, FOLOSITE PENTRU RECOMPENSAREA MILITARILOR

ISAF a confirmat MOARTEA a PATRU dintre militarii sai, fara a le dezvalui nationalitatea, misiune ce revine in mod obisnuit tarilor de origine. Astfel de atacuri sangeroase au devenit rare in ultimele luni pentru ISAF, care se pregateste sa paraseasca tara la sfarsitul anului.

Talibanii au revendicat atacul pe Twitter. “In jurul orei 08.00 in aceasta dimineata (08.30 ora Romaniei), unul dintre combatantii nostri a desfasurat un ATAC SINUCIGAS impotriva fortelor speciale americane in districtul Bagram, in provincia Parwan”.

“Curajosul combatant si-a detonat vesta cu explozibil si 15 membri ai fortelor speciale au fost UCISI sau raniti”, potrivit mesajului talibanilor, care au obiceiul sa exagereze bilanturile unor astfel de atacuri.

Citeste si: PAKISTANUL A INCEPUT OFENSIVA TERESTRA IMPOTRIVA TALIBANILOR

Aproximativ 3.450 de militari ai coalitiei au fost UCISI in Afganistan de la inceputul operatiunilor in aceasta tara, sub conducerea Statelor Unite.

Sursa foto: pressalert.ro