AFGANISTAN: Cel putin 5 morti intr-un ATENTAT SINUCIGAS la AEROPORTUL DIN KABUL

CEL PUTIN CINCI PERSOANE UCISE si cel putin 18 RANITI intr-un ATENTAT SINUCIGAS cu MASINA CAPCANA care a avut loc luni pe un drum de acces catre AEROPORTUL DIN KABUL, au anuntat autoritatile afgane, informeaza AFP si TASS, citate de Agerpres.

“Cinci persoane au fost ucise in acest atentat sinucigas”, a declarat, pentru AFP, Fraidoun Obaidi, seful politiei judiciare din Kabul, cu referire la acest nou atac, care a fost revendicat de talibani.

Potrivit lui Zabihullah Mujahid, purtatorul de cuvant al insurgentilor islamisti, atacul a vizat “DOUA VEHICULE CE APARTINEAU TRUPELOR STRAINE”. Soldatii NATO, dar mai ales politia si armata afgane sunt TINTELE PREDILECTE ALE TALIBANILOR, dupa inlaturarea de la putere a regimului lor, in 2001, insa civilii sunt primele victime ale acestor violente.

Explozia a avut loc luni dimineata, in jurul orei 08.00 GMT, pe un drum adesea aglomerat care duce spre aeroport, accesul catre el fiind adesea filtrat de mai multe baraje prin care pasagerii trebuie sa treaca pentru a ajunge la terminale.

CITESTE SI: ATENTATE AFGANISTAN: 36 DE MORTI SI SUTE DE RANITI IN ATACURILE DE LA KABUL

Atacul de luni a survenit “LA PRIMUL BARAJ CARE DUCE SPRE AEROPORT”, a declarat Sayed Gul Agha Rouhani, seful-adjunct al politiei de la Kabul.

Potrivit unui responsabil al aeroportului international din Kabul, toate zborurile au fost suspendate “in urmatoarele ore”. La randul ei, autoritatea pakistaneza de aviatie civila a anuntat ca zborurile prevazute intre Kabul si Pakistanul vecin sunt suspendate din cauza acestui atac.

Potrivit misiunii ONU in aceasta tara (Unama), 1.592 de civili au fost ucisi si 3.329 au fost raniti in primele sase luni ale anului in atacuri violente.
INSURGENTII TALIBANI se afla la originea unei serii de atacuri care au avut loc saptamana trecuta la Kabul si in care au murit 51 de oameni.

Acesta este primul val de atentate de anvergura dupa desemnarea noului lider al talibanilor, mollahul Akhtar Mansour, care l-a inlocuit pe defunctul mollah Omar.

Sursa foto: ibtimes