AFGANISTAN: Cel putin 9 morti si 33 de raniti intr-un ATENTAT in timpul unui MECI DE VOLEI

Cel putin 9 civili au fost ucisi si alti 33 au fost raniti duminica, intr-un ATENTAT COMIS in timpul unui MECI DE VOLEI in Paktika, provincie din sud-estul AFGANISTANULUI, unde insurgenti islamisti sunt puternic implantati, au anuntat autoritati locale, informeaza AFP, citat de Agerpres.

“Avem informatii despre 9 morti, toti civili”, a declarat, pentru AFP, Sediq Sediqqi, purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne afgan.

Potrivit sefului politiei din provincia Paktika, Zrawar Zahid, atentatul, de care rebelii talibani s-au distantat, a facut in total 10 morti si 33 de raniti, printre care si copii.

CITESTE SI: AFGANISTAN: UNUL DIN CEI TREI MILITARI ROMANI RANITI DE EXPLOZIA UNEI MASINI-CAPCANA A FOST EXTERNAT DIN SPITAL

Dupa o perioada de liniste in timpul sarbatorii musulmane Eid al-Adha, acest nou atac ilustreaza hotararea insurgentilor islamisti de a continua “jihadul”, exact la un an de la instalarea la putere a unui guvern de uniune nationala, condus de presedintele Ashraf Ghani, care acuza Pakistanul ca ar avea legatura cu atentatele care au insangerat Kabulul in aceasta vara.

In aceeasi provincie Paktika, un alt atentat, comis in noiembrie 2014, tot in timpul unui meci de volei, s-a soldat cu moartea a 57 de oameni.

Voleiul, la fel ca alte numeroase alte sporturi, era interzis pe vremea cand talibanii s-au aflat la putere in Afganistan (1996-2001).

Sursa foto: ibnlive