AFGANISTAN. FOTO SOCANT cu masina care a explodat intr-un atac kamikaze asupra unor militari romani

Au aparut primele imagini cu masina care a explodat, duminica dimineata, intr-un atac kamikaze asupra unor militari romani din Afganistan. Masina s-a facut praf in urma exploziei, iar potrivit declaratiilor ministrului Apararii, Mircea Dusa, masina talibanilor a intrat direct in convoiul militarilor romani.

“A fost un atac sinucigas, masina a intrat direct in militarii romani. Masina care a explodat s-a facut praf”, a precizat Mircea Dusa.

Reamintim ca un militar roman a murit in atacul din Afganistan din aceasta dimineata, iar alti cinci au fost raniti, doi dintre ei fiind in stare grava. Militarul roman mort, duminica, intr-un atac de tip kamikaze in Afganistan se numeste Claudiu Constantin Vulpoiu, avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apararii Nationale din 2001, era casatorit si avea un copil. Alti cinci militari romani au fost raniti, respectiv Ionut Alin Marinescu, Florin Ionel Murarescu, Marius Cristian Canuci, Marius Bogdan Radu si Eugen Valentin Patru.

Vezi aici cine este militarul roman mort in Afganistan. FOTO

Ministrul Apararii a transmis un mesaj de condoleante familiei militarului roman mort, duminica, in Afganistan, precizand totodata ca este alaturi si de camarazii de arme raniti in tragicul incident si se roaga pentru sanatatea lor.

“Sunt profund indurerat de moartea plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu, cazut la datorie in Afganistan. Pierderea vietii sale ne aduce aminte, inca o data, ca Afganistanul ramane cel mai complex si mai periculos loc din lume. Suntem alaturi de familia eroului Claudiu Constantin Vulpoiu, greu incercata de aceasta tragica pierdere. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Gandurile noastre se indreapta, in aceste momente si catre camarazii de arme raniti in tragicul incident, pentru a caror sanatate ne rugam”, a precizat Mircea Dusa.