AFGANISTAN: SUA a bombardat un SPITAL al celor de la MEDICI FARA FRONTIERE in orasul KUNDUZ

Cel putin noua angajati ai organizatiei MEDICI FARA FRONTIERE au fost ucisi si 37 de persoane au fost GRAV RANITE dupa ce clinica ONG-ului din orasul afgan KUNDUZ a fost lovita de un bombardament ce ar fi avut loc in timpul unui RAID AMERICAN, potrivit unui nou bilant preluat de AFP, citat de Agerpres.

Bilantul, care anterior indica trei morti, ar putea creste, intrucat ‘numerosi pacienti si membri ai personalului LIPSESC INCA DE LA APEL’, a precizat organizatia. In momentul bombardamentului, in clinica se aflau 105 pacienti si 80 de membri ai personalului medical, afgani si straini.

Organizatia Medici fara Frontiere a indicat ca spitalul a continuat sa fie bombardat ‘TIMP DE MAI MULT DE 30 DE MINUTE’ si dupa ce a avertizat armatele americana si afgana ca centrul sau medical a fost lovit in timpul noptii de un bombardament. Organizatia cere ‘sa se faca rapid lumina’ in legatura cu acest atac.

Surse NATO din Afganistan au declarat pentru agentia de presa franceza ca spitalul ar fi putut fi lovit in timpul unui raid aerian american ce a fost lansat pentru sustinerea armatei afgane in contraofensiva acesteia impotriva TALIBANILOR.

CITESTE SI: AFGANISTAN: UN AVION MILITAR AMERICAN S-A PRABUSIT LA JALALABAD. 11 OAMENI AU MURIT

Operatiunea, care a vizat ‘persoane ce ameninta fortele coalitiei, ar fi putut provoca pagube colaterale in centrul medical din apropiere’, a declarat colonelul Brian Tribus, purtator de cuvant al misiunii NATO in Afganistan.

Clinica organizatiei Medici fara Frontiere a acordat un ajutor crucial populatiei civile de la ocuparea orasului Kunduz de catre talibani si in timpul contraofensivei fortelor de securitate afgane, fiind singurul spital in aceasta regiune din nordul Afganistanului capabil sa acorde ASISTENTA MEDICALA PENTRU CAZURI GRAVE, noteaza AFP.
”MSF a tratat 394 de raniti incepand de luni’, de la ocuparea orasului de catre talibani, a explicat medicul Bart Janssens, directorul operatiunilor organizatiei. ‘Suntem profund socati de acest atac’, a adaugat el.

Kunduz, oras strategic in nordul Afganistanului, a fost in aceasta saptamana teatrul unor intense confruntari intre talibani si fortele de securitate afgane, care au preluat controlul orasului in cursul zilei de joi.

Sursa foto: nbcnews