AFGHANISTAN: ATENTAT SINUCIGAS in apropierea unei baze militare. Cel putin 18 morti!

Cel putin 18 persoane SI-AU PIERDUT VIATA duminica intr-un ATENTAT comis in estul AFGANISTANULUI de un TERORIST SINUCIGAS CU O MASINA CAPCANA, in apropiere de CAMP CHAPMAN, o baza militara unde sunt stationati soldati afgani si straini, au informat autoritati locale, citate de AFP.

Pentru moment, autoritatile nu sunt in masura sa precizeze identitatea victimelor, nici daca printre victime se afla militari. REBELII TALIBANI inca nu au revendicat atentatul, dar fortele de securitate afgane si straine fac parte din tintele lor preferate.

CITESTE SI: BOKO HARAM revendica doua ATENTATE SINUCIGASE din CIAD si NIGERIA

Teroristul s-a aruncat in aer “la un baraj al fortelor afgane de securitate langa intrarea in baza” Camp Chapman, situata in orasul KHOST, a declarat seful politiei locale, Faizullah Ghairat. “Am numarat 18 MORTI SI 6 RANITI”, a precizat un medic din cadrul spitalului municipal din Khost. La randul sau, comandantul politiei a avansat un bilant de 25 de morti si 16 raniti. Potrivit acestuia, explozia a avut loc “nu departe de Camp Chapman”, o baza militara unde sunt stationate trupe straine, in special americane, si afgane.

Solicitata de AFP, misiunea NATO in Afganistan a afirmat ca este “la curent” cu producerea unei explozii, fara sa ofere alte detalii.

In decembrie 2009, Camp Chapman a fost tinta unui spectaculos ATENTAT SINUCGAS REVENDICAT DE AL-QAEDA, in care sapte agenti americani ai CIA au fost ucisi. Baza militara se afla la mai putin de patru kilometri de orasul Khost, in vecinatatea granitei cu Pakistanul, o regiune instabila unde talibanii, dar si numeroase grupari islamiste armate sunt prezente de multa vreme.

*Sursa foto: dailymail.co.uk