Afla care este zodia ta adevarata si cum s-au schimbat perioadele din horoscop

Pana acum ai crezut ca esti in zodia Berbec? S-ar putea sa ai o surpriza neplacuta si sa descoperi ca esti de fapt in zodia Rac.

Aparent, un fenomen astronomic necunoscut, care s-a petrecut in urma cu doua milenii, a dus la schimbarea corelatiei dintre pozitia Soarelui pe cer iar datele stabilite pentru zodii s-au schimbat si ele.

Cei de la bbc.co.uk declara: “Pentru a intelege cu adevarat zodiacul trebuie sa vedem stelele din spatele Soarelui iar acestea in mod normal sunt prea slabe ca intensitate si pot fi vazute uneori doar in timpul unei eclipse de Soare.”

Grecii erau de parere ca fiecare trasatura de caracter ale unei persoane este data de constelatia in care se afla in ziua nasterii. Pamantul fiind afectat de atractia gravitationala a Soarelui dar si a Lunii duce la aparitia unui efect de “clatinare”.

Din acest motiv decalajul se produce iar zodiile isi schimba perioada cunoscuta.

Iata cum s-au modificat zodiile:

21 ianuarie – 16 februarie – Capricorn
17 februarie – 12 martie – Varsator
13 martie – 18 aprilie – Pesti
19 aprilie – 14 mai – Berbec
15 mai – 21 iunie – Taur
22 iunie – 20 iulie – Gemeni
21 iulie – 10 august – Rac
11 august – 16 septembrie – Leu
17 septembrie – 31 octombrie – Fecioara
1 noiembrie – 23 noiembrie – Balanta
24 noiembrie – 29 noiembrie – Scorpion
30 noiembrie – 18 decembrie – Ophiuchus (Purtatorul de Sarpe)
19 decembrie – 20 ianuarie – Sagetator

In cazul in care te intrebi ce inseamna Ophiuchus (Purtatorul de Sarpe), trebuie sa stii ca aceasta zodie a fost exclusa acum 2000 de ani deoarece astrologii antici au vrut sa imparta in mod egal traseul circular al Soarelui.