Record de turisti in weekend pe litoral. Mamaia ramane in topul preferintelor

statiunea-mamaia-litoral-radu-mazare

Peste 160.000 de turisti s-au aflat, in weekend-ul trecut, pe litoralul romanesc. Dupa nopti zgomotoase prin cluburi, acestia au iesit dis-de-dimineata pe plaja, continuand distractia inceputa inca de vineri, cand primarul de Constanta Radu Mazare a aparut la FashionTV Summer Festival din Mamaia in haine de safari, la finalul unei colectii semnate de Catalin Botezatu. 

Peste 160.000 de turisti si-au petrecut sfarsitul de saptamana in statiunile de la malul marii, fiind un numar record inregistrat de la inceputul sezonului estival. Mamaia ramane statiunea preferata de cei mai multi dintre turisti.


Reprezentantii asociatiilor patronale au declarat, pentru Agerpres, ca din centralizarile efectuate reiese ca din totalul acestor turisti, circa 7.500 sunt cetateni straini, majoritatea dintre ei preferand statiunile Mamaia si Neptun. 



In prezent sunt inregistrati pe litoral 166.752 de turisti, insa numarul acestora este mai mare pentru ca nu sunt inregistrate persoanele cazate la particulari. 

Referitor la turistii neinregistrati, primarul Constantei, Radu Mazare, considera ca important este ca numarul persoanelor care isi petrec vacanta pe litoral sa fie cat mai mare. 



“Nu putem si nu poate nimeni sa spuna cati turisti sunt intr-o statiune sau in alta. Pentru ca sunt foarte multi turisti care sunt in gazda si care sunt in privat cazati si care nu sunt raportati la Politie. Nu stiu daca este sau nu in regula, dar este in regula sa fie turisti. Cu cat sunt mai multi turisti, cu atat este mai in regula.(…) Eu nici nu-i gonesc, eu ii las pe cei care sunt in Constanta sa ofere camere si apartamente turistilor. Ca, de fapt, castiga niste bani cei care flutura cheile. Este o practica, unii pleaca din apartamentele lor si le inchiriaza pe perioada verii. (…) Ceea ce este foarte bine. Sunt venituri neinregistrate, dar sunt venituri pentru constanteni”, a afirmat Mazare.

Duminica, vremea buna de la malul marii a scos turistii pe plaja inca de dimineata. Apa marii a fost destul de calda, 24… 25 de grade Celsius, numai buna pentru plaja. Turistii si-au facut aparitia imediat ce a rasarit soarele, chiar daca toata noaptea si-au petrecut-o prin cluburi sau la terase. A fost din nou o zi lunga pentru cei aproximativ 160.000 de turisti veniti pe litoral.

Desi costisitoare, sporturile nautice sunt la mare cautare pe litoral. O plimbare cu skijet-ul, cu vaporasul sau cu banana ii atrag ca un magnet pe turisti. Skijet-ul este destul de scump, 10 minute costa 100 de lei, o jumatate de ora 200 de lei, insa hidrobicicleta este ceva mai accesibila, costa 30 de lei, in timp ce o plimbare cu banana gonflabila costa circa 25-30 lei de persoana.

Turistii trebuie sa respecte un regulament care le interzice sa se plimbe cu hidrobicicleta in zona de imbaiere, sa se indeparteze de debarcader la mai mult de 300 de metri, sa se apropie de diguri sau sa faca acostari in alte locuri. Nu in ultimul rand, regulamentul mentioneaza clar ca persoanelor aflate in stare de ebrietate nu li se vor inchiria ambarcatiuni.

Vineri seara, Radu Mazare a fost cireasa de pe tort la FashionTV Summer Festival, eveniment desfasurat in Piateta Cazino din Mamaia. Cu miscari inspirate din “Cartea Junglei”, Radu Mazare a reusit sa impresioneze inca o data turistii veniti din toata tara.

“Mersul nu a fost exersat. Nici nu stiam muzica, dar mi-a placut intotdeauna Cartea Junglei si am zis ca trebuie sa fie si un pic mai vesela prezentarea. Nu am exersat deloc. Pe muzica aia mersul e natural, dar pe o muzica seriosa sau la DNA, nu e natural”, le-a spus Mazare jurnalistilor.

El i-a multumit lui Catalin Botezatu pentru ca i-a facut o tinuta pe care o poate imbraca in Madagascar. “Omul ma doteaza ca sa am haine unde fac investitia, in Madagascar, si i-am promis ca un bungalow o sa fie al lui oricand doreste. Sau mai multe daca vine insotit”, a spus primarul.

Foto: Mondo News