AGRESORUL DE LA NANA, condamnat la patru ani de INCHISOARE CU EXECUTARE

Stefan Fileata, cunoscut drept “AGRESORUL DE LA NANA”, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Craiova, la patru ani de INCHISOARE CU EXECUTARE in dosarul in care a fost judecat pentru delapidare alaturi de doi angajati ai Complexului Energetic Oltenia.

Decizia instantei a fost luata dupa ce STEFAN FILEATA a renuntat la apelul pe care l-a depus impotriva sentintei Judecatoriei Targu Jiu, care il condamnase, in iunie, la patru ani de inchisoare in dosarul in care a fost judecat pentru delapidare.

Pe de alta parte, judecatorii Curtii de Apel Craiova au admis apelul Parchetului la sentinta din iunie si au modificat in parte decizia instantei de fond, retinand in sarcina inculpatilor circumstanta agravanta ca toti trei au participat impreuna la comiterea infractiunilor pentru care au fost judecati.

Citeste si: STEFAN FILEATA, AGRESORUL de la NANA, CONDAMNAT la INCHISOARE

Fileata a fost obligat la plata sumei de 400 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare, lui fiindu-i scazuta din pedeapsa finala perioada de arest preventiv.

Sentinta Curtii de Apel Craiova este definitiva.

In 18 iunie, Stefan Fileata a fost condamnat de Judecatoria Targu Jiu la patru ani de inchisoare in dosarul in care a fost judecat pentru delapidare alaturi de doi angajati ai Complexului Energetic Oltenia, potrivit Mediafax. Decizia a fost atacata cu apel de Fileata si de procurori.

In acest dosar, Stefan Fileata a fost trimis in judecata alaturi de doi angajati ai Complexului Energetic Oltenia, Marin Vatuiu si Dan Liviu Popescu, dupa ce la inceputul anului au fost implicati intr-un furt de fier vechi de la cariera Pesteana.

Inculpatii si-au recunoscut faptele de care au fost acuzati, magistratii de la Judecatoria Targu Jiu condamnandu-l pe Fileata la un an de inchisoare pentru complicitate la delapidare. Barbatul mai avea insa o condamnare cu suspendare de trei ani, decisa anul trecut, iar prin sentinta Judecatoriei Targu Jiu magistratii au contopit cele doua pedepse in una de patru ani de inchisoare.

Citeste si: AGRESORUL DE LA NANA, ARESTAT preventiv in dosarul in care este acuzat de delapidare

Stefan Fileata a fost arestat preventiv in 19 ianuarie, fiind eliberat in 14 martie, cand judecatorii au dispus masura controlului judiciar.

In luna mai, barbatul, recidivist fiind, a AGRESAT o femeie in timpul unei vizite electorale facute de ELENA UDREA in comuna Nana din judetul Calarasi, incalcand astfel conditiile eliberarii sale. Din 14 mai, el este in arest preventiv in acest dosar.

Stefan Fileata a fost, de asemenea, arestat pentru cateva saptamani in vara anului 2012. El a fost retinut chiar in ziua alegerilor locale, la care a participat in calitate de candidat pentru functia de primar al comunei Curcani, fiind acuzat ca, impreuna cu mai multe persoane, a distrus urnele pentru buletinele de vot in mai multe sectii de votare din localitate. In urma scandalului, alegerile au fost reluate doua saptamani mai tarziu, primar fiind ales Aurica Gazu, candidat din partea USL.