Ai BICICLETA? Dupa tichetele-cadou, si bonurile de masa ai putea primi tichet de BICICLETA!

Un deputat roman propune ca firmele sa le ofere angajatilor TICHETE de BICICLETA, astfel incat sa ii incurajeze sa foloseasca acest mijloc de transport atat pentru drumul intre casa si birou, cat si in deplasarile in interes de serviciu. In acest sens, presedintele UNPR, deputatul VALERIU STERIU, a depus marti in Parlament un proiect de lege care prevede acordarea de tichete pentru bicicleta.

Initiativa legislativa arata ca angajatorii ar putea acorda salariatilor subventii sub forma unor TICHETE de BICICLETA, o data la trei ani, in valoare maxima de 1.500 de lei, potrivit unui comunicat de presa al UNPR, citat de Mediafax. Aceste tichete vor putea fi utilizate atat pentru achizitionarea de biciclete, dar si pentru accesorii, piese de schimb, unelte si produse de intretinere sau echipamentul pe care il poarta ciclistul.

Totodata, liderul UNPR vrea ca angajatorii sa poata acorda bonusuri angajatilor care folosesc bicicleta pentru a veni la munca sau pentru deplasarile in interes de serviciu. Aceasta indemnizatie ar urma sa fie acordata tot sub forma TICHETELOR de BICICLETA, intr-o limita anuala de 300 lei, pentru o valoare de 0,33 lei/kilometru.

“Ideea acestui proiect se datoreaza uneia dintre cele mai vechi pasiuni ale mele: mersul pe bicicleta. (…) Chiar si acum utilizez bicicleta inclusiv pentru a ma deplasa spre Parlament si am toate motivele pentru a face aceasta alegere: ma antrenez, ajung mai repede si chiar reusesc sa contribui la reducerea noxelor. Cu ajutorul acestei legi, imi propun sa conving un segment important din mediul urban sa-mi urmeze exemplul si cred ca astfel am produce o schimbare importanta la nivelul traficului din marile orase”, a declarat deputatul VALERIU STERIU in comunicatul citat.

Termenul de “bicicleta” folosit in proiectul de lege include atat biciclete traditionale si electrice, cat si monociclurile, tricicletele, trotinetele si vehiculele de tip half-bike si segway. Legea se inspira din initiative similare implementate de mai multe state UE pentru incurajarea cumpararii unei biciclete cu care angajatii sa vina la munca sau pe care sa o foloseasca in deplasarile in interes profesional.

Sursa foto: realitatea