Ai salariul pe card? Vezi ce comisioane iti ia banca la retragere si administrare

Te-ai intrebat vreodata cati bani iti ia banca intr-un an, daca ai salariul pe card? Ei bine, in topul bancilor cu cele mai mari comisioane se situeaza UniCredit Tiriac Bank, BRD si BCR, ai caror clienti sunt cei mai dezavatajati din punct de vedere al comisioanelor pe care le platesc anual, scriu jurnalistii de la Gandul.

Astfel, comisioanele platite anual la administrare si retragere se ridica la peste 200 de lei in cazul unor carduri de debit clasice. Topul realizat de cei de la Gandul pozitioneaza la polul opus CEC Bank si Banca Transilvania, unde comisioanele anuale nu depasesc 100 de lei.

Exemplul dat de sursa citata arata ca dintr-un salariu de 2.000 de lei incasat pe card, un roman lasa la banca anual comisioane de administrare si de retragere cuprinse intre 60 de lei si 200 de lei, reiese dintr-o analiza gandul. in primele noua luni ale anului trecut, posesorii de carduri au retras circa 19 miliarde de euro de la bancomate.

Astfel, unele banci percep atat comision de administrare pentru card, cat si pentru contul curent de care este legat. Altele practica un comision de retragere de la ATM atat in reteaua proprie, cat si la bancomatele altor institutii. Mai mult, comisionul de interogare al soldului este perceput de opt dintre cele mai mari zece banci de pe piata.

Gandul a calculat ce comisioane anuale plateste un client care isi ia salariul pe card, fara a avea un produs special de acest tip. Comparatia s-a facut pornind de la un venit lunar de 2.000 de lei. Totodata, au fost luate in calcul un numar mediu de 24 de retrageri, a cate 1.000 de lei, dintre care 18 de la ATM-urile bancii care a emis cardul si 6 de la bancomatele altor institutii. Vezi aici detalii.

Foto: Gandul