Ai scandalagii si nesimtiti in bloc? Afla cum pot ajunge dupa gratii

Apar modificari si completari in legea privind domeniul ordinii si sigurantei publice. Daca obisnuiesti sa asculti muzica tare sau sa dai cu bormasina la ore nepotrivite, risti pana la doi ani de inchisoare.

Sanctiunile cu privire la persoanele care fac zgomot puternic intre orele 22.00 – 08.00 si 13.00 – 14.00, desi au primit avertisment din partea politistilor, se inaspresc. MAI a publicat joi, 2 noiembrie, un proiect de lege in care sunt trecute noile prevederi.

Sanctiunea si pedeapsa cu inchisoarea se aplica si in cazul celor care organizeaza nunti in corturi sau petreceri private. Daca folosesc „aparatura muzicala de intensitate”. Si nu inceteaza activitatea de tulburare a ordinii publice dupa ce au fost avertizati de politisti.

Este prevazuta o sentinta intre trei luni si doi ani pentru „tulburarea fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma”. In cadrul prevederii se integreaza, desigur, reparatiile publice sau private care deranjeaza vecinii. Conform legii actuale, aceste fapte sunt considerate contraventii si nu infractiuni.

Sursa foto: realitatea