Doliu în lumea artistică autohtonă! Aimee Iacobescu a murit!

Actrița Aimee Iacobescu a murit, marți dimineață, la vârsta de 72 de aniAimee Iacobescu rămas în amintirea publicului cu rolul Domniţei Ralu din seria Haiducii.

Update: “O regretăm pe această artista minunată și femeie frumoasă. O să îi regretăm pe toți, dar regretăm și faptul că nu ne preocupăm suficient pentru toți cei care urmează”, a declarat Dorel Vișan, la Antena 3.

Știre inițială

Aimeee Iacobescu a absolvit Secţia de Actorie a Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale“ din Bucureşti (IATC) în 1968. Fiică a unui farmacist, colonel de armată, Aimee Iacobescu a intrat la Actorie deja din primul „foc“, împreună cu fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu, deşi locurile erau extrem de puţine, mai ales pentru fete.

Aimée Iacobescu a jucat pe scena Teatrului Naţional vreme de 40 de ani, din 1968 până în 2008. Aimée Iacobescu a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea şi a devenit apoi preferata inginerului-regizor Sergiu Nicolaescu.

Aimee Iacobescu a jucat în numeroase filme, printre care “De-aș fi… Harap Alb”; “Șapte băieți și o ștrengăriță”; “Zestrea domniței Ralu”; “Ultima noapte de dragoste”; “Săptămâna nebunilor”; “Nu filmăm să ne-amuzăm”; “Dumbrava minunată” și în serialul “Detectiv fără voie”.

Pe 7 februarie 2004 a primit de la președintele Ion Iliescu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – “Artă Spectacolului”, “în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Aimee Iacobescu ar fi suferit de cancer anunță jurnaliștii de la Adevărul.

Sursa foto: unica