Airbus si Boeing, vedetele salonului aeronautic de la Paris

Marii producatori din industria aeronautica, Airbus si Boeing, se dueleaza la Salonul Aeronautic de la Paris, Franta, sperand sa obtina cat mai multe comenzi dupa ce isi vor prezenta noutatile.

In ceea ce priveste compania Airbus, atentia generala se va concentra pe noul avion A350 care a efectuat vineri primul sau zbor test. De cealala parte, rivalii de la Boeing vor miza pe anuntarea asteptata a celei de-a treia versiuni, mai mari, a aeronavei 787 Dreamliner.

Analistii apreciaza ca si anul acesta ambele companii vor incerca sa demonstreze ca reusesc sa castige comenzi in detrimentul celeilalte, intr-o perioada in care atat francezii Airbus cat si americanii de la Boeing se afla in cea mai buna forma financiara.

In ultimii ani, Airbus a reusit sa isi mareasca eficienta liniilor de productie, in timp ce Boeing a anuntat ca trebuie sa isi mareasca marjele, iar acest fapt se va intampla odata cu cresterea productiei modelului 787, succesul anilor urmatori urmand sa fie determinat, in ambele cazuri, de lansarea si livrarea comenzilor primite la acest Salon.