Ajutoare de la stat pentru familiile cu venituri mici care se incalzesc cu surse de energie

ministerul_muncii

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, vineri, ca familiile cu venituri mici care se incalzesc cu surse de energie electrica ar putea beneficia de ajutoare de la stat, in acest sens urmand a fi aprobata o ordonanta simpla.

Oficialul de la Ministerul Muncii a explicat ca se va incerca simplificarea listei de active, urmand a se tine cont intr-o proportie mai mare de activele principale, respectiv daca are mai multe case, daca are masini scumpe sau venituri din alte activitati.

“Pregatim programul de ajutoare pentru incalzire. Vom incerca sa simplificam lista de active, vom incerca sa scoatem din acesta lista numaratul gainilor si sa ne axam pe activele principale pe care o persoana le are: daca are mai multe case, daca are masini Mercedes sau alte masini, daca are venituri din alte activitati, inchiriere si alte lucruri de genul acesta. Am introdus, de asemenea, un lucru nou. Incercam sa acordam ajutor de incalzire pentru cei care se incalzesc cu energie electrica. Acest lucru se refera la persoanele care au fost intr-un sistem centralizat de incalzire si care, din diferite motive, nu mai exista. Decat sa scoatem burlane pe geam – oricum nu mai avem voie pentru ca restrictiile de mediu sunt din ce in ce mai stricte -, vom acorda acest spijin pentru incalzire electrica”, a declarat ministrul Muncii.

Ordonanta in baza careia vor fi acordate ajutoarele va fi simpla. “Pregatim ordonata simpla pentru ca am cerut abilitare pentru ea, in asa fel incat sa putem sa o aplicam incepand de anul acesta”, a mai spus ministrul.