Ajutoare inundatii: Case modulare pentru persoanele ramase fara locuinte in urma inundatiilor

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Radu Stroe, s-a aflat astazi in judetul Galati unde a analizat impreuna cu autoritatile locale situatia la zi a persoanelor afectate de inundatiile care au avut loc in mai multe localitati din judet.

Ministrul Radu Stroe a dispus masuri ca familiilor a caror locuinte au fost distruse de inundatii sa li se puna la dispozitie locuinte modulare, 200 de astfel de module fiind pregatite sa fie puse la dispozitia primariilor care au raportat astfel de cazuri. Totodata, s-a decis suplimentarea de paturi, paturi si alimente la nivelul necesarului solicitat.

Pentru evitarea oricaror situatii care ar presupune interventia de urgenta, atat la nivelul Prefecturii, dar si al primariilor se va asigura o monitorizare a situatiei 24 din 24 de ore, inclusiv cu sprijinul angajatilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Jandarmeriei si Politiei.

Ministrul Stroe a vizitat astazi mai multe localitati din judetul Galati, fiind insotit de secretarul de stat Catalin Chiper, coordonator al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta .

Peste 600 de angajati ai MAI – pompieri, jandarmi si politisti – actioneaza si la aceasta ora pentru sprijinirea populatiei din mai multe localitati ale judetului Galati.