AJUTOARE pentru persoanele sinistrate in urma INUNDATIILOR de la romanii din strainatate

Federaţia Asociaţiilor de Romani din Europa (FADERE) a anuntat marti lansarea proiectului umanitar “Romani pentru Romani” destinat persoanelor sinistrate in urma inundatiilor din tara.

Proiectul consta in strangerea de paturi, haine si alte alimente usoare, neperisabile si se va desfasura in mai multe orase din Europa. Primul loc de colectare a ajutoarelor va fi in Localul Cultural din Coslada din zona Madrid, Spania. In zilele urmatoare vor fi deschise locuri pentru colectarea ajutoarelor in: Madrid, Valencia, Tarragona (Spania), Roma, Verona, Torino (Italia) si Gratz (Austria).

Citeste si: Unde pot fi donate AJUTOARE pentru persoanele afectate de INUNDATII

Reprezentantii organizatiei au trimis o scrisoare ministrului pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, in care i-au cerut sprijinul pentru transportul AJUTOARELOR.

Citeste si: Pericol de INUNDATII in 9 judete, Armata este pregatita sa intervina. PONTA: Toate institutiile sa ramana in ALERTA!

“Cred in spiritul solidar al romanilor din Diaspora care de cate ori au fost chemati sa ajute pe cei lasati acasa au facut-o cu bucurie. Sper ca si autoritatile din Romania sa sprijine proiectul nostru umanitar astfel incat AJUTOARELE noastre stranse cu atata grija sa ajunga la familiile SINISTRATE si greu incercate”, a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE.

Sursa foto: FADERE