AJUTOARELE ALIMENTARE de la UE, acordate pentru MAI MULTE persoane

AJUTOARELE ALIMENTARE de la Uniunea Europeana (UE) pentru persoane defavorizate, al caror numar este estimat pentru acest an la 3,3 milioane de someri, pensionari, invalizi sau veterani de razboi, vor fi distribuite dupa 16 noiembrie, pe un cupon care va fi trimis prin Posta incepand din 22 octombrie.

Pentru acest an, pe lista beneficiarilor de AJUTOARE ALIMENTARE au fost introduse si persoanele care primesc alocatii pentru sprijinrea familiei, numarul total al beneficiarilor fiind astfel MAI MARE cu 700.000 persoane fata de anul trecut.

Citeste si: Persoanele nevoiase din sectorul 3 vor primi ajutoare alimentare

Ajutoarele vor putea fi ridicate, dupa 16 noiembrie, de la centrele desemnate de primarii, pe baza cuponului nominal si a buletinului de identitate, a anuntat ministrul Muncii, ROVANA PLUMB, la Guvern.

Cuponul pentru ridicarea alimentelor, care va fi transmis incepand cu 22 octombrie, reprezinta tot o noutate introdusa in acest an, pe acesta fiind indicate “toate cantitatile din produsele care vor fi distribuite catre cei 3,3 milioane beneficiari”, a aratat ministrul.

Citeste si: TICHETE DE MASA, in loc de faina si ulei ca ajutoare de la UE

Premierul VICTOR PONTA a precizat ca aceste cupoane nu vor fi duse la beneficiari de catre autoritatile locale, pentru a nu se “interpreta gresit” in perioada campaniei electorale, ci prin intermediul Postei, operatiune prin care societatea, in opinia premierului, se poate “relansa”.

Sursa foto: curierul-iasi.ro