AKHTAR MANSOUR, liderul talibanilor afgani, UCIS intr-un ATAC cu DRONA

Liderului TALIBANILOR AFGANI, mollahul AKHTAR MANSOUR, a fost “cel mai probabil” UCIS intr-un atac cu drona al americanilor, autorizat de insusi presedintele SUA Barack Obama. Atacul cu drone a vizat doi barbati, mollahul AKHTAR MANSOUR si un alt combatant, intr-un vehicul ce se deplasa intr-o zona izolata la sud-vest de orasul Ahmad Wal (partea pakistaneza a frontierei cu Afganistanul), informeaza Agerpres.

Moartea mollahului AKHTAR MANSOUR, daca este confirmata, ar putea avea implicatii pentru negocierile de pace aflate in punct mort intre talibani si guvernul afgan.

CITESTE SIATENTATE AFGANISTAN: 36 DE MORTI SI SUTE DE RANITI IN ATACURILE DE LA KABUL

Pentagonul l-a considerat pe AKHTAR MANSOUR “un obstacol in calea pacii si reconcilierii intre guvernul Afganistanului si talibani” si a declarat ca el a fost implicat activ in planificarea unor atacuri vizand fortele americane, afgane si aliate. Amintim ca in cazul atacului de langa Kandahar in care doi militari romani au fost ucisi si un al treilea ranit, la inceputul lunii mai, oficiali NATO au anuntat ca responsabili sunt talibanii.

Moartea lui AKHTAR MANSOUR ar putea avea de asemenea repercusiuni politice in randul talibanilor, in timp ce factiuni rivale din cadrul miscarii au respins conducerea lui Mansour dupa ce el si-a asumat public titlul predecesorului sau, mollahul Omar. Moartea lui Omar a fost dezvaluita abia in iulie anul trecut dupa ce a fost tinuta secret mai mult de doi ani.

Sursa foto: BBC