Al cincilea CLUB al SENIORILOR din mandatul primarului RARES MANESCU, deschis in cartierul MILITARI

Astazi, 27 noiembrie 2015, si-a deschis portile CLUBUL SENIORILOR „LIVIU REBREANU”, al doilea spatiu dedicat persoanelor varstnice din cartierul MILITARI. CLUBUL SENIORILOR „LIVIU REBREANU” este situat in strada Murguta nr.2, bloc nr.7 si are o capacitate de 50 locuri. Succesul de care se bucura deja cele patru CLUBURI ale SENIORILOR din SECTORUL 6 au impuns o extindere a serviciilor cu acest specific pentru persoanele varstnice.

Activitatile propuse in cadrul CLUBUL SENIORILOR „LIVIU REBREANU” pun accent intr-o mai mare masura pe constientizarea abordarii problematicii complexe a persoanei varstnice, precum si pe imbunatatirea calitatii vietii persoanelor varstnice in conditiile imbatranirii active si in conditii optime de sanatate. Varstnicii vor beneficia de activitati precum ateliere de creatie, activitati de voluntariat si recreativ-distractive.

CITESTE SI: CLUBUL SENIORILOR, LIVIU REBREANU, CARTIERUL MILITARI, PRIMARIE SECTOR 6, PRIMAR SECTOR 6, RARES MANESCU

„Am deschis astazi inca un spatiu pentru persoanele in varsta, in care seniorii vor avea posibilitatea de a-si imbunatati modul de viata, perspectivele personale si starea de sanatate. Seniorii beneficiaza de conditii optime pentru a face miscare, pentru a socializa si pentru petrecerea timpului liber. Toate aceste cluburi fac parte din Complexul Social „Sfanta Maria” si au fost distribuite zonal pentru a fi cat mai accesibile pentru beneficiari”, a declarat RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6.

Persoanele varstnice interesate sa participe la activitatile clubului trebuie sa domicilieze in SECTORUL 6, sa aiba varsta legala de pensionare, conform legii si sa nu sufere de boli contagioase sau psihice care pot afecta integritatea celorlalte persoane care fac parte din grup.

Extinderea serviciilor sociale cu acest specific la nivelul comunitatii SECTORULUI 6, servicii aflate in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, pun in aplicare principiile si obiectivele propuse in Strategia nationala pentru promovarea imbatranirii active si protectia persoanelor varstnice pentru perioada 2015 – 2020 si a Planului strategic de actiuni pentru perioada 2015 – 2020.

Sursa foto: primarie6