MINISTRUL PROPAGANDEI lui NASTASE a “rezolvat” problema ARENEI NATIONALE

Scandalul deschiderii ARENEI NATIONALE nu pare sa ia sfarsit prea curand, iar solutia mult asteptata intarzie sa apara. Joi, al doilea mare mustacios ocupant al fotoliului de ministru de la Ministrul Dezvoltarii, stimabilul VASILE DINCU, evita sa-i raspunda Primarului General RAZVAN SAVA cu subiect si predicat de ce nu elaboreza normele legislative necesare. Mai mult, tehnocratul DINCU afirma ca “ca exista toate conditiile”, “existand numai problema acceptului Primariei”. 

Jurnalista Cristina Lupu de la Politicscan.ro ofera o reala imagine a plasarii responsabilitatii deschiderii ARENEI NATIONALE de catre ministrul VASILE DANCU catre Primaria Capitalei.

“Tehnocratii lui Ciolos au inceput sa-si dea in stamba zi de zi. Dupa Achim Irimescu, sef peste agricultura, care a bagat in faliment o firma romaneasca nevinovata, pentru ca l-a mancat limba, inainte sa-si termine testele ANSVA, a venit randul adjunctului lui Ciolos, pesedistul deghizat in mare tehnocrat, sa-si bata joc de oameni.

Toata lumea se da de ceasul mortii sa gaseasca o solutie pentru a deschide Arena Nationala, un stadion modern pe care s-au cheltuit mai bine de 200 de milioane de euro (minus spaga la PSD) si care azi sta inchis pentru ca are acoperis suspect de a fi inflamabil. Omul inculpatului Dragnea in guvern sta de cateva zile sub radar, poate-poate nu-i zareste nimeni muscoiul urat de pe caciula. Expert in manipulare din vremea guvernului Nastase, cand unii au ales sa-i dea rolul lui Goebbels, VASILE DINCU, pentru ca despre el e vorba, lasa presa (daca nu cumva o impinge intentionat intr-acolo) sa sara la beregata primarului interimar Sava, care e rau si nu vrea sa-i lase pe microbisti pe marele stadion.

In realitate, faptele arata extrem de simplu. Stadionul e dat in folosinta de pesedistul Oprescu (urmarit penal), coleg de partid cu DINCU si Dragnea (inculpat) fara autorizatie de la ISU pentru cazuri de incendiu. Asta pentru ca acoperisul e construit dintr-un material neomologat in Romania. Acoperisul e ”cu cantec” si pentru pesedistul (coleg cu DINCU) deghizat in uneperist, Ontanu, pasibil si el de a da cu subsemnatul la DNA pentru un fals in acte. Primaria Capitalei cere o expertiza la o firma italiana care confirma ca pana si pentru standardele din Romania acoperisul este considerat rezistent la incendii. Mai ramane ca Ministerul Dezvoltarii, adica jupanul DINCU sa-si dea agrementul si Arena Nationala se poate deschide.

CITESTE SI: DINCU arunca responsabilitatea in curtea Primariei Capitalei in cazul desfasurarii meciului cu Spania pe Arena Nationala

Ce face DINCU? Dupa ce a tacut ”intelept” zile in sir, arogantul pesedist, mai nou imbracat in haine de tehnocrat, iese la rampa si incepe sa filosofeze pe tema Arenei Nationale. Cu asta ne obisnuise din toate interventiile sale anterioare. DINCU vorbeste pasareasca nu pentru ca n-ar cunoaste prea bine limba romana, ci pentru ca vrea sa-si acopere lipsa oricarei competente in administratie. El a fost trimis la Ministerul Dezvoltarii nu pentru ca are vreo legatura cu dezvoltarea, ci pentru ca acela e ministerul unde Dragnea si-a facut de cap vreo doi ani si trebuie sa-i stearga urmele, pe de o parte, iar, pe de alta parte, e ministerul unde DINCU poate sifona bani publici catre primarii penali ai PSD cu un picior in groapa.

Dar iata raspunsul lui DINCU la cererea primarului interimar de a primi agrementul. Mentionam ca e prima iesire a sa pe o tema care tot tine prima pagina de o vreme:

O sa-i raspund mai complex domnului Sava, pentru ca nu am vrut sa frang de la inceput cariera politica a unui tanar politician. Am adunat trei ministere care au lucrat la o soluţie, ISU, Inspectoratul de Stat in Construcţii, am lucrat impreuna şi cu reprezentanţi ai primariei pentru a face impreuna un dosar de cateva sute de pagini privind organizarea securitatii spectatorilor la meciul respectiv. Aveam toate condiţiile, ne pregateam sa anunţam acest lucru şi in ultimul moment a venit domnul primar şi ne-a spus ca daca nu-i dam autorizaţie sau daca nu schimba legea pentru ca el sa primeasca autorizaţie atunci el nu este de acord cu asta, pentru ca el vrea sa respecte legalitatea intru totul. Adica a vrut sa devina o statuie a legalitaţii intruchipate, sa ne arate pe de o parte ca vechiul primar nu a facut lucrul care trebuie pentru stadion şi alte chestiuni in prag de campanie. Ne pare rau ca un tanar politician are o asemenea tratare a unei probleme publice foarte importante ”.

Ati citit vreodata ceva mai inept? Ati vazut vreun exemplu de aroganta similar de la Nastase incoace? Deci, ati inteles, nu? In vreme ce toata lumea se straduia sa gaseasca o solutie, DINCU transpira din greu impreuna cu alte trei ministere si l-a deranjat primarul Sava din efortul sau titanic. El tocmai era pe cale sa ne anunte solutia miraculoasa, dar noi l-am grabit punand presiune pe autoritati.

Sa mai retinem un lucru, pentru ca e de-a dreptul scandalos. Ca-i place sau nu lui DINCU, conditiile obiective in care a ajuns el ministru sunt astea: niste oameni au murit intr-un incendiu din cauza ca autoritatile si proprietarii unui club nu au respectat legea in privinta prevenirii unor asemenea dezastre. Sa-l acuze acum DINCU pe Sava ca vrea sa fie o ”statuie a legalitatii intruchipate”, ca ”vrea sa respecte legea intru totul”, e o mizerie de nedescris pentru memoria victimelor nerespectarii legii.

Noi stim ca la PSD exista o nunanta la respectarea legii, pe care ADN-ul lui DINCU o tradeaza in discurs – legea se respecta ”intru totul” sau”doar pe alocuri”. Asta e si motivul pentru care cohorte intregi din partidul lui DINCU au luat si iau calea puscariei.

Meritele lui DINCU de a ajunge in guvernul Ciolos sunt destul de sumare. S-a ”frecat” ani de zile de serviciile de informatii si a tinut olita liderilor PSD de la Nastase la Dragnea. Gurile rele spun ca, de fapt, DINCU, fostul consultant de imagine al lui Burleanu, FRF, vrea sa tina in tensiune Primaria Capitalei cu agrementul, pentru a-l obliga pe edil sa dea in administrare Arena Nationala catre FRF.

FRF fiind, nu-i asa, domnule DINCU, un monument de respectare a legilor? Numai vreo zece presedinti de cluburi s-au dus la inchisoare in ultimii doi ani si alte anchete la fruntasii fotbalului romanesc sunt in curs la DNA. Dar sa nu ne mire, toti oamenii PSD si-au facut un obicei de a se intovarasi cu infractorii”.

Sursa text: politicscan.ro