Al doilea TBM a inceput executia tunelului de metrou dinspre statia Academia Militara catre Orizont

Cel de-al doilea echipament Tunnelling Boring Machine (TBM) a inceput, joi, executia la tunelul de metrou dinspre statia Academia Militara catre Orizont, pe firul doi, informeaza Ministerul Transporturilor.

“Este foarte important ca aceste lucrari sa continue intr-un ritm sustinut, cum s-a intâmplat in ultima perioada. Vom monitoriza cu atentie acest lucru pentru a ne asigura ca antreprenorii vor respecta termenele. Pe masura ce lucrarile vor avansa, vom incerca sa redam  bucurestenilor traficul la suprafata”, a declarat Ramona Manescu, Ministrul Transporturilor.

Utilajul care a ajuns la statia Orizont in urma cu doua saptamani este in curs de a fi transferat in capatul opus al statiei, dupa care va incepe executia tunelului catre urmatoarea statie, Favorit.

Potrivit estimarilor, in prima jumatate a anului 2015 structura statiilor si tunelelor va fi gata. Urmeaza lucrarile de montare a caii de rulare, cele de automatizari si finisajele. Termenul preconizat pentru darea in folosinta a tronsonului Raul Doamnei – Eroilor 2 este al doilea semestru al anului 2016.