AL-QAIDA a rapit un PREOT in SIRIA

Un PREOT FRANCISCAN cu cetatenie irakiana a fost rapit in nord-vestul SIRIEI de catre FRONTUL AL-NOSRA, ramura a AL-QAIDA, a anuntat marti Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relateaza AFP.

”Preotul franciscan Dia Aziz a fost rapit sambata de Al-Nosra in satul Yaacoubiyé, aproape de orasul Jisr al-Choughour”, a afirmat OSDO.

” ‘Emirul’ Al-Nosra din zona, un egiptean, l-a convocat pe parintele Aziz pentru ‘consultatii’, dar acesta nu s-a mai intors acasa”, a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

OSDO a scris marti pe pagina sa de Facebook ca Al-Nosra l-a rapit pe preotul in varsta de 41 de ani ”de la Manastirea Imaculata Conceptie”, unde locuia in orasul cu populatie majoritar crestina Yaacoubiyé.

CITESTE SI: 

Crestinii reprezinta 5% din populatia siriana, dar multi dintre ei au parasit tara de la declansarea crizei in 2011 si ascensiunea gruparilor jihadiste.

AFP precizeaza ca in Siria au fost rapiti mai multi reprezentanti crestini, inclusiv Boulos Yazigi, EPISCOP GRECO-ORTOOX de Alep, al doilea oras ca marime din Siria, si Youhanna Ibrahim, MITROPOLITUL ORTODOX SIRIAC al aceluiasi oras, in localitatea Kafal Daël, in 2013, si nu se stie nimic despre ei.

PREOTUL IEZUIT italian Paolo Dall’Oglio a fost rapit la sfarsitul lui iulie 2013 in provincia Raqa, bastion al organizatiei extremiste Statul Islamic (SI), si soarta lui ramane necunoscuta.

*Sursa foto: