AL-QAIDA confirma MOARTEA liderului sau din YEMEN, NASSER AL-WAHISHI

AL-QAIDA in Peninsula Araba (Aqpa) a confirmat MOARTEA liderului sau NASSER AL-WAHISHI in urma unui atac cu drona, intr-o inregistrare video postata marti pe internet, relateaza AFP, citata de Agerpres.

NASSER AL-WAHISHI, impreuna cu alti doi jihadisti, a fost ‘UCIS intr-un atac cu DRONA AMERICANA, care l-a vizat’, indica un membru al retelei intr-o declaratie filmata si postata pe YouTube de Al-Malahem, serviciul de propaganda al grupului jihadist.

CITESTE SI: CASA ALBA: Planul SUA de a desfasura ARMAMENT in estul Europei este in stadiu INCIPIENT 

Seful militar al AL-QAIDA in Peninsula Araba, Qasim al-Rimi, a fost numit lider al retelei, in locul lui NASSER AL-WAHISHI, anunta reteaua extremista in aceeasi inregistrare video. Acesta a fost desemnat lider al AQPA in cadrul unei reuniuni a inaltilor comandanti ai grupului.

Liderul AL-QAIDA in YEMEN, NASSER AL-WAHISHI, a fost vizat saptamana trecuta de atacul unei DRONE AMERICANE, a informat luni seara Washington Post, citand responsabili americani.

CITESTE SI: Un LIDER al AQPA care a REVENDICAT ATENTATUL impotriva CHARLIE HEBDO ar fi fost UCIS 

AL-QAIDA in Yemen este considerata de Washington aripa cea mai periculoasa a miscarii islamiste radicale, aminteste AFP.

SUA anuntasera in octombrie 2014 ca ofera 45 de milioane de dolari ca recompensa pentru capturarea a opt conducatori ai grupului, intre care si seful acestuia, NASSER AL-WAHISHI.

Sursa foto: RT.COM