Al treilea Club al Seniorilor, deschis in mandatul primarului RARES MANESCU in Sectorul 6

Veste buna pentru pensionarii din Sectorul 6. Marti si-a deschis portile Clubul Seniorilor “I.L. Caragiale”, cel de-al treilea spatiu dedicat persoanelor in varsta din comunitate inaugurat in mandatul primarului RARES MANESCU.

Clubul Ion Luca Caragiale este situat in strada Sg. Latea Gheorghe nr. 8, bloc C 52 si are o capacitate de 50 locuri, potrivit unui comunicat al Primariei Sectorului 6. 

Potrivit sursei citate, prin activitatile propuse, proiectul implementat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 urmareste mentinerea sau ameliorarea capacitatilor fizice si intelectuale ale persoanelor varstnice, precum si stimularea participarii la viata sociala. Inca de la deschiderea primului centru, in noiembrie 2012, in incinta “Clubului Seniorilor” s-au desfasurat numeroase activitati si evenimente la care seniorii din comunitate au participat cu mare entuziasm.

CITESTE SI: RARES MANESCU: Primaria SECTORULUI 6 sustine Targul National al Firmelor de Exercitiu 

„Clubul Ion Luca Caragiale este un tip de serviciu alternativ care isi propune sa ofere posibilitatea varstnicilor de a socializa, de a se implica in viata comunitatii si de a fi pusi in valoare, atat ei ca indivizi, cat si experientele lor de viata”, a explicat primarul RARES MANESCU.

Persoanele varstnice interesate sa participe la activitatile clubului trebuie sa domicilieze in Sectorul 6, sa aiba varsta legala de pensionare, conform legii si sa nu sufere de boli contagioase sau psihice care pot afecta integritatea celorlalte persoane care fac parte din grup. Activitatile din incinta noului club au un caracter cultural-educativ, de petrecere a timpului liber si socializare. Conceptul fundamental al cluburilor este “imbatranirea activa”.

Astfel, seniorii vor beneficia de ateliere de lucru manual, activitati de voluntariat si recreativ-distractive, de petrecere a zilelor de nastere si onomastice ale membrilor clubului. Ieri s-a primit si o prima donatie, care a constat in jocuri de sah, table si remi.

„Primaria Sectorului 6 le ofera varstnicilor din comunitatea noastra o paleta ampla de activitati in cadrul Cluburilor Seniorilor. Una dintre strategiile implementate la nivelul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului vizeaza imbatranirea activa prin invatare pe tot parcursul vietii. Cu o treime din cetateni ajunsi la varsta a treia, Sectorul 6 se inscrie in tendinta nationala si europeana de imbatranire a populatiei. O categorie sociala atat de numeroasa, supusa pana acum cativa ani excluziunii sociale, trebuie considerata o resursa viabila pentru societate. De aceea, Proiectul <Complex de Servicii Sociale Sfanta Maria> isi propune sa aduca seniorii mai aproape de comunitate si de oameni cu aceleasi preocupari. Primaria Sectorului 6 a initiat un program de anvergura prin care populatia de varsta a treia este readusa in viata sociala activa si integrata intr-un proces amplu de schimbare a atitudinii fata de varsta senectutii. Totul a fost posibil datorita raspunsului venit din partea parintilor si bunicilor nostri, care au ales sa ramana implicati activ in comunitate”, a declarat primarul RARES MANESCU.

CITESTE SI: PROIECTELE SOCIALE initiate de primarul RARES MANESCU, premiate la Conferinta Internationala „Inovatie si calitate in sectorul public”

Noul Club al Seniorilor face parte din proiectul Complex de servicii sociale „Sfanta Maria” si se adauga cluburilor deja existente in comunitatea Sectorului 6 (Plevnei si Ghencea). Activitatile vin in sprijinul persoanelor de varsta a treia prin cresterea confortului psihic, prin implicarea in activitati care au caracter recreativ si socio-cultural, precum si prin dezvoltarea unei atitudini de intrajutorare intre seniori.

Extinderea serviciilor sociale cu acest specific la nivelul comunitatii Sectorului 6, servicii aflate in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, pun in aplicare principiile si obiectivele propuse in Strategia nationala pentru promovarea imbatranirii active si protectia persoanelor varstnice pentru perioada 2015 – 2020 si a Planului strategic de actiuni pentru perioada 2015 – 2020.

La inaugurarea Clubului Seniorilor “I.L. Caragiale” din Sectorul 6 a fost prezent si deputatul liberal RAZVAN MIRONESCU.

Sursa foto: primarie6