Al treilea CONVOI UMANITAR din RUSIA a ajuns in estul UCRAINEI

Un al treilea convoi umanitar rus a ajuns in estul Ucrainei, controlat de separatistii prorusi, a anuntat sambata un purtator de cuvant rus, informeaza AFP.

Convoiul care transporta apa si hrana a sosit la Donetk, iar camioanele sunt pe punctul de a fi descarcate, a declarat pentru France Presse Aleksandr Drobicevski, purtatorul de cuvant al ministrului pentru situatii de urgenta.

Agentia EFE noteaza ca respectivul convoi a ajuns la Donetk la doar cateva ore dupa semnarea la Minsk, in Belarus, a unui memorandum care consolideaza armistitiul incheiat la 5 septembrie intre fortele guvernamentale ucrainene si separatistii prorusi.

CITESTE SI: Camioanele convoiului umanitar revin in Rusia, pe fondul tensiunilor cu Occidentul 

Potrivit agentiilor de presa ruse, 200 de camioane cu alimente, medicamente si generatoare electrice provenind din regiunea rusa Rostov au trecut frontiera ruso-ucraineana la primele ore ale diminetii dupa ce au fost supuse mai intai unui control vamal. Circa 30 de voluntari au coborat din primele camioane si au inceput sa imparta saci cu orez in randul populatiei aflate in zona de conflict.

EFE relateaza ca acesta este cel de-al treilea convoi umanitar rus care ajunge in estul Ucrainei, avand de aceasta data autorizatie din partea autoritatilor de la Kiev si a Crucii Rosii. La 22 august, peste 200 de camioane cu ajutor umanitar au intrat fara sa aiba autorizatie pe teritoriul ucrainean la ordinul presedintelui rus Vladimir Putin.

CITESTE SI: Kievul sustine ca a DISTRUS convoiul de blindate care a trecut frontiera dinspre Rusia 

La randul lor, autoritatile ucrainene au trimis vineri un nou transport care continea ajutor umanitar la Donetk si Lugansk, cel din urma oras aflandu-se de peste o luna in situatia de a nu avea apa, electricitate, gaz sau combustibil de alt tip.

 Sursa foto: newscom.ua