ALARMA FALSA: AUTOSTRADA SOARELUI NU SE INCHIDE LA VARA

AUTOSTRADA SOARELUI (A2) NU se va INCHIDE pentru reparatii in plin sezon estival, iar lucrarile vor incepe din septembrie, a anuntat, luni, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), intr-un comunicat.

CNADNR a anuntat, pe 23 martie, ca aloca 46,5 milioane lei (10,4 milioane euro) pentru reabilitatea a 40 de kilometri din AUTOSTRADA SOARELUI, care se va face in urma unei licitatii, procedura urmand sa fie finalizata cel tarziu peste patru luni, adica la finalul lunii iulie, cand traficul este mult mai intens pe soseaua rapida catre mare, relateaza Newsro.

CNADNR explica faptul ca doar a anuntat alocarea fondurilor si a subliniat ca lucrarile la tronsonul Drajna-Lehliu se vor face dupa organizarea unei proceduri de achizitie publica ce ar putea dura cateva luni de la lansare si pana la semnarea contractului, si nu a afirmat cum ca acest sector de 40 km va fi inchis circulatiei in perioada 1 mai – 1 septembrie 2016.

Director general al CNADNR, CATALIN HOMOR, spune ca este exclus ca traficul rutier sa fie afectat in perioada estivala. “Sunt indignat si consternat de ultimele informatii eronate, chiar cu buna stiinta, vehiculate in spatiul public prin care, din nou, este denigrata activitatea Companiei chiar de catre institutii ale statului.

Am anutat alocarea unor fonduri pentru reparatiile atat de necesare la AUTOSTRADA SOARELUI (A2), reparatii anulate si anul trecut tot la presiunea organizatiilor din turism, si de asemenea am anuntat ca aceste reparatii vor fi executate in urma procedurii de achizitie publica”, a declarat directorul general al CNADNR, CATALIN HOMOR.

Acest proces nu poate fi cuprins intr-un calendar foarte exact, tinand cont de momentul declansarii licitatiilor, de numarul de ofertanti, de numarul contestatiilor, mai spune seful CNADNR.

“Demararea lucrarilor se va face cu siguranta, cel mai devreme, in luna septembrie. Impreuna cu Politia Rutiera vom adopta un program de restrictii in functie de lucrarile programate, astfel incat in toamna sa reabilitam AUTOSTRADA SOARELUI (A2) cu un minimum de disconfort”, a precizat CATALIN HOMOR.

Sursa foto: realitatea