Alarma falsa cu bomba la Aeroportul din Cluj

O alarma falsa cu bomba s-a inregistrat, vineri seara, la Aeroportul Avram Iancu din Cluj. Mediafax transmite ca alerta a fost primita printr-un apel la numarul de urgenta 112, insa in urma verificarilor s-a constatat ca a fost falsa. Traficul aerian nu a fost perturbat, mai noteaza sursa citata.

O amenintare similara a fost primita, în acelasi timp, si de Aeroportul Targu Mures.

”Urmare a unui telefon anonim primit la 112 Buzau, referitor la posibila amplasare a unor dispozitive explozive la Aeroportul International «Avram Iancu» Cluj si la Aeroportul Targu Mures, a fost convocat Comitetul pentru Situatii de Criza al aeroportului. În regim operativ s-au mobilizat institutiile cu atributii în asemenea situatii, conform procedurilor legale. Au intervenit structurile specializate ale SRI, beneficiind de suportul IPJ, precum si al celorlalte institutii abilitate. Activitatea aeroportului nu a fost perturbata în urma acestui eveniment. Urmare a verificarilor efectuate de catre specialistii SRI Cluj s-a dovedit ca alarma a fost falsa”, se arata în documentul citat.

Directorul Aeroportului International ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax ca apelul a fost primit în jurul orei 18.20.

”Traficul aerian de pe aeroportul clujean nu a fost afectat”, a mai spus Ciceo.