ALARMANT! MINORII au reprezentat O TREIME din numarul PERSOANELOR TRAFICATE

Procurorul-sef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a declarat vineri ca MINORII au reprezentat anul trecut O TREIME din numarul PERSOANELOR TRAFICATE.

Cu prilejul prezentarii bilantului DIICOT pe anul trecut, Hosu a aratat ca Romania este o tara de origine, de tranzit sau de destinatie pentru persoanele traficate in scopul muncii si al exploatarii sexuale.

“Romanii sunt traficati catre tari europene ca Slovenia, Cehia, Polonia, Grecia sau Italia in scop de munca fortata, pentru exploatare sexuala si pentru cersetorie. Minorii am constatat ca in anul 2014 au reprezentat o treime din numarul persoanelor traficate. Fenomenul exploatarii prin munca fortata a crescut, iar fenomenul exploatarii sexuale s-a mentinut in aceleasi cote constante. Traficul de persoane in vederea exploatarii prin cersetorie a scazut in Romania in anul 2014, la fel si savarsirea infractiunii de trafic de persoane prin acte de violenta extrema sau prin lipsire de libertate”, a spus GIORGIANA HOSU, potrivit Agerpres.

Citeste si: OPERATIUNEA “CUIBUL DE VIESPI”: 21 ROMANI au fost RETINUTI in Danemarca pentru TRAFIC DE PERSOANE

Ea a subliniat ca nu s-a inregistrat cazuistica din perspectiva traficului de persoane in scopul prelevarii de organe, de tesuturi sau de celule.

“In ceea ce priveste traficul de migranti, fenomenul acesta a crescut in Romania in 2014, aflandu-se pe ruta migrationista nord-balcanica si in sudul principalei rute de emigrare estice. Presiunea constanta in anul 2014 a fost pe frontiera albastra a tarii din punctul de vedere al intrarii ilegale, cel mai incercat segment de frontiera fiind cel cu Bulgaria. Pe componenta de iesire din tara in mod ilegal, frontiera cea mai vizata a fost cea cu Ungaria, in mod firesc, pentru ca este tara membra a spatiului Schengen”, a mentionat Hosu.

Citeste si: DOI ROMANI care VIDEAU un copil cu 30.000 de euro, ARESTATI in Italia

Potrivit ei, din cazurile investigate a reiesit ca un imigrant sirian plateste in jur de 12.000 pana la 15.000 de dolari pentru a ajunge in Ungaria.

Sursa foto voceatransilvaniei.ro