ALARMANT! Tone de carne de pui din Suceava, infestate cu salmonella

Carnea de pui retrasa, la sfarsitul saptamanii trecute, din supermarketurile din Suceava este infesta cu salmonella, au aratat probele medicilor de la Directia Sanitar Veterinara.

Este vorba de 3,5 tone de pui grill de la Avicola Calarasi, care au fost retrase, saptamana trecuta, din mai multe supermarketuri din Suceava. Deocamdata nu se stie despre ce tulpina de salmonella este vorba, analizele urmeaza a fi definitivate la Bucuresti.

Carnea confiscata va fi incinerata. Alarmant este faptul ca aproximativ 12 tone de carne s-a vandut deja pe piata din Suceava.

Si in Ploiesti sunt probleme. Medicii au aflat, in urma analizelor, ca puii confiscati de la un hipermarket din Ploiesti, provenind de la Avicola Calarasi, este improprie consumului uman, conform analizelor Directiei Sanitar Veterinare. Mostrele vor fi trimise si in acest caz pentru analiza la Bucuresti.

Reamintim ca tone de carne de pui au fost confiscate din mai multe magazine din tara, existand suspiciunea ca este infestata cu salmonella. Si asta dupa ce procurorii DNA au aratat ca Avicola Calarasi a livrat pe piata carne care nu corespunde normelor de siguranta alimentara.

Saptamana trecuta, Selgros a anuntat ca a retras din magazinele sale toate produsele livrate de Avicola Calarasi, invocand aspectul si calitatea necorespunzatoare a acestora, si a decis stoparea oricaror livrari viitoare de marfa pana la clarificarea situatiei. In total, la nivel national au fost retrase tone de carne de pui.

Scandalul carnii de pasare infestata i-a determinat pe consumatori sa nu mai cumpere carne de pui. Drept urmare, vanzarile din sector au scazut cu 20%, potrivit estimarilor Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR).

Foto: Income Magazin