ALBA IULIA: Peste 60 de nuntasi au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara

ALBA IULIA: Peste 60 de persoane care au participat la o nunta la un local din apropiere de Alba Iulia au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara dupa ce ar fi consumat preparate alterate servite la petrecere, printre cei care au avut nevoie de ingrijiri medicale fiind si mirii.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Alba, dr. Horia Timis, a declarat, duminica, pentru corespondentul Mediafax ca institutia a deschis o ancheta dupa ce mai multe persoane care au participat, joi seara, la o nunta intr-un un local din apropiere de Alba Iulia au ajuns la spital cu simptome ale unei toxiinfectie alimentara.

Timis a spus ca nu poate oferi un numar exact al bolnavilor deoarece acesta se modifica de la o ora la alta si la nunta au participat persoane din mai multe localitati, chiar si din afara judetului Alba.

Citeste si: MS: Romania nu are NICIUN CAZ de infectie cu VIRUSUL EBOLA

“Am deschis o ancheta impreuna cu Directie Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Alba, am prelevat probe de alimente si am prelevat analize de la toti angajatii localului. Asteptam rezultatele analizelor si vom informa oficial luni cauza imbolnavirilor”, a mai spus Timis.

Potrivit sursei citate, bolnavii au fost tratati atat la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Alba, cat si la Spitalul din Cugir, o parte dintre acestia avand nevoie de internare.

Reprezentantii Spitalului Judetean Alba au declarat, duminica, pentru corespondentul Mediafax ca aproximativ 50 de persoane cu simptome de toxiinfectie alimentara din cele care au participat la nunta de la localul din apropriere de Alba Iulia au fost tratate duminica seara in cadrul unitati medicale, iar 15 dintre acestea au fost internate.

Citeste si: EBOLA: Tot ceea ce trebuie sa stii despre VIRUSUL care face RAVAGII in vestul AFRICII

Potrivit surselor citate, primii pacienti cu manifestari digestive s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului vineri, iar ulterior de vineri pana duminica alti nuntasi au avut nevoie de ingrijiri medicale, printre pacienti aflandu-se si mirii, dar si o cantareata de muzica populara din Banat.

La randul lor, reprezentantii Spitalului din Cugir au declarat, duminica, pentru corespondentul Mediafax ca 12 persoane dintre nuntasii de la aceeasi nunta au fost internate in spital cu toxiinfectie alimentara.

Nunta la care s-au imbolnavit cele peste 60 de persoane dupa ce ar fi consumat preparatele servite la petrecere a avut loc la restaurantul unui hotel de trei stele din apropriere de Alba Iulia. Nunta a avut loc joi seara, in ultima zi inaintea inceperii postului Adormirii Maici Domnului, si la petrecere ar fi participat circa 150 de persoane.