ALBA: Primarul din SELIMBAR ramane in AREST la DOMICILIU

Primarul comunei Selimbar, DANIEL MARICUTA, ramane in arest la domiciliu, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins miercuri seara contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie. Decizia este definitiva.

Un alt inculpat in dosar, Marius Bogdan Lupu, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, spalare de bani si complicitate la luare de mita, pentru care Tribunalul Alba a dispus masura controlului judiciar, va fi arestat preventiv, deoarece instanta a constatat ca ar fi incercat sa influenteze un alt inculpat sau un martor sau sa distruga probe.

CITESTE SI: Primarul din Selimbar, retinut miercuri pentru fapte de coruptie, a fost plasat in arest la domiciliu

”Curtea de Apel Alba Iulia a admis, miercuri, contestatia formulata de DNA doar cu privire la inculpatul Lupu Marius Bogdan, pentru care a fost dispusa masura arestului preventiv pe o perioada de 30 de zile. Celelalte contestatii formulate in cauza impotriva hotararii judecatoresti pronuntate de Tribunalul Alba au fost respinse, astfel incat raman valabile masurile preventive dispuse de instanta de fond”, a declarat purtatorul de cuvant al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

CA Alba Iulia a judecat miercuri contestatiile formulate de DNA si patru din inculpati impotriva hotararii Tribunalului Alba din 26 noiembrie, prin care s-a dispus arest la domiciliu pentru primarul DANIEL MARICUTA si secretarul comunei Selimbar, Elena Scumpu. In acelasi dosar, Tribunalul Alba a dispus ca Marius Grecu (viceprimar), Maria Melniciuc (specialist in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara), Radu Lucian Candea, Sorin Haiduc, Marius Bogdan Lupu si Ioan Tatu (fost primar si consilier local in comuna Selimbar) sa fie cercetati sub control judiciar.

CITESTE SI: Primarul comunei SELIMBAR, DANIEL MARICUTA, retinut de DNA

Primarul din Selimbar este acuzat de DNA de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, in forma continuata, luare de mita si spalare de bani in forma instigarii.

Elena Scumpu este acuzata de procurori de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, in forma continuata si luare de mita.

Potrivit DNA, incepand cu anul 2000, DANIEL MARICUTA, in calitate de primar al comunei Selimbar, a constituit, impreuna cu Elena Scumpu si Maria Melniciuc si o alta persoana, o grupare infractionala ce avea ca scop dobandirea unor terenuri cu valoare de piata mare, situate pe raza comunei, prin incalcarea dispozitiilor legale si prin nesocotirea drepturilor legale ale altor persoane.

Sursa foto: ziuanews