Albania lovită de un cutremur puternic în toiul nopții! Bilanțul provizoriu al seismului! Video

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter a lovit in noaptea de luni spre marti Albania. Mai multe cladiri s-au prabusit, zeci de persoane sunt ranite si exista temeri ca sub daramaturi ar putea exista si persoane decedate. Potrivit Ministerului Apărării, acesta a fost cel mai puternic seism din Albania din ultimii 30 de ani.

Update: Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma cutremurului dezastruos din Albania a ajuns la 20, potrivit celui mai nou bilanț. Echipele de salvatori căutau marţi printre dărâmături în speranţa găsirii de supravieţuitori în urma celui mai puternic seism care a lovit Albania în ultimele decenii şi în urma căruia sute de persoane sunt rănite, potrivit AFP.

Locuitorii din Tirana au ieşit panicaţi pe străzi, potrivit unui jurnalist AFP. Oraşul de coastă Durres, precum şi localitatea Thumane, situată în nordul capitalei, au fost cele mai grav afectate, clădiri întregi transformându-se în mormane de moloz. Mai multe cadavre au fost extrase dintre dărâmături în oraşul Durres, unde un hotel s-a prăbuşit, iar alte clădiri au fost grav avariate. Alte trupuri neînsufleţite au fost descoperite printre dărâmături în localitatea Thumane.

Știre inițială

Cutremurul s-a produs la ora locala 03:54 (4:54 ora Romaniei), epicentrul fiind la aproximativ 30 de kilometri de capitala tarii, Tirana, informeaza Daily Mail.

Treziti in toiul noptii, oamenii au iesit in fuga din case. Autoritatile au anuntat ca orasul de coasta Durres a inregistrat cele mai serioase pagube. Aici 50 de persoane au fost ranite si duse la spitale din Tirana.

Sursa foto: captura video