Albumele trupei The Cranberries se vând incredibil de bine după decesul solistei

Vânzările și difuzarile în streaming ale single-urilor și albumelor trupei The Cranberries au crescut cu 1.000% imediat după decesul solistei Dolores O’Riordan.

Cântăreața irlandeză a fost găsită moartă, luni, la vârstă de 46 de ani, într-o camera de hotel din Londra (detalii aici). De atunci, vânzările și difuzările în streaming ale catalogului muzical al trupei The Cranberries au înregistrat o creștere spectaculoasă, au anunțat reprezentanții Official Charts Company, instituția care alcătuiește topurile muzicale din Marea Britanie, informează PA.

Compilația “Stars: The Best Of 1992-2002” a ajuns pe locul al 16-lea în topul albumelor din această săptămâna, ocupând deja o poziție mai bună față de performanța reușită (locul 20) în anul lansării sale, 2002.

Trei dintre piesele de succes ale trupei au reintrat la rândul lor în Official Singles Chart: “Zombie” (cântec lansat în 1994) a intrat pe locul 45, “Linger” (lansat în 1993) a intrat pe poziția a 47-a, iar “Dreams” (single lansat în 1992) a intrat pe locul 66.

Vânzările combinate cu difuzarile în streaming ale single-urilor trupei irlandeze au crescut cu 1.134% față de săptămâna trecută, în timp ce vânzările de albume ale formației au crescut cu 986% față de săptămâna trecută.

Decesul solistei Dolores O’Riordan a avut un impact și mai mare în Irish Singles Charts, unde single-ul “Linger” a urcat pe locul 11, “Zombie” pe locul 16 și “Dreams” pe locul 40.

Sursă traducere: agerpres.ro