ALDE saluta decizia lui TARICEANU

GRAHAM WATSON, presedintele ALDE, saluta demersul lui CALIN POPESCU TARICEANU de a promova o noua initiativa de inspiratie liberala.

“Aveti o situatie dificila in Romania, unde liderii oficiali ai PNL au decis mai degraba sa se alature unui alt partid, Partidului Popularilor Europeni. Dar PPE este partidul lui Basescu, partidul lui Boiko Borisov, partidul lui Viktor Orban si al altora. Acestia nu sunt liberali, si de asta e important pentru liberalii din Romania sa se regrupeze, sa-si reafirme viziunea fundamental liberala pentru Romania si pentru Europa, si sa lucreze impreuna cu alti liberali din curpinsul continentului european.

Citeste si: TARICEANU si-a lansat Grupul de initiativa pentru pastrarea identitatii liberale: Initiativa poate duce la formarea unui partid

Eu salut initiativa luata de Calin Tariceanu, unul dintre marii lideri ai PNL si unul dintre cei mai buni prim-ministri, de a aduce liberalii inapoi pe miscare de inspiratie liberala, sa duca mai departe idealurile noastre”, a afirmat WATSON prin intermediul unui material video.

De asemenea, liderul ALDE a spus ca liberalii vor putea invinge, chiar daca acestia nu vor mai fi in PNL, ci intr-o noua miscare politica.

Citeste si: QUINTUS: Este ultima mare greseala pe care o face Tariceanu. PNL nu poate si nu va fi niciodata desfiintat

Fostul presedinte al PNL si premier, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, ca i s-a solicitat de catre cei care au fost prezenti la evenimentul de lansare a Grupului pentru indentitate liberala sa initieze cat mai curand constituirea unui nou partid liberal, dupa ce a vorbit de “visul sau”.

Sursa foto: observatoreuropean.radioromania.ro