Alec Baldwin, acuzat de omor involuntar

Alec Baldwin va fi acuzat de omor involuntar până, cel mai târziu, la finalul lunii ianuarie a anunțat procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, citată de presa de peste ocean.

Alec Baldwin a împușcat-o, pe platoul de filmare, cu un pistol de recuzită pe Halyna Hutchins (foto interior), director de imagine al filmului Rust, în care superstarul american joacă în rolul principal.

Incidentul mortal a avut loc în luna octombrie 2021, în timpul în care Alec Baldwin repeta o scenă pentru filmul Rust la o fermă de lângă Santa Fe, New Mexico. Totodată, Hannah Gutierrez Reed, armurierul filmului, va fi acuzată la rândul său tot de omor involuntar.

Procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a anunțat într-o declarație că acuzațiile vor fi depuse până la sfârșitul lunii. „Actorul și producătorul Alec Baldwin și armurierul Hannah Gutierrez-Reed vor fi acuzați fiecare de două acuzații de omor involuntar. După o analiză amănunțită a probelor am stabilit că există suficiente dovezi. Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate”, a declarat Carmack-Altwies.

Sursa foto: ABC