Alege calitatea unui ciocan rotopercutor DeWalt D25601K-QS SDS pentru soluții profesionale!

Exista multe unelte in garajul unui barbat care se dovedesc utile, mai ales cand decide sa inceapa proiecte de imbunatatire a locuintei. Un ciocan rotopercutor DeWalt D25601K-QS SDS este solutia perfecta, iar acest model poate fi achizitionat cu usurinta de la cpxmaster.ro!

Un ciocan rotopercutor este un instrument electric care poate indeplini sarcini grele, cum ar fi gaurirea si cizelarea materialelor dure. Este similar cu un burghiu cu ciocanul prin faptul ca, de asemenea, incarca burghiul inauntru si in afara in timp ce se roteste. Cu toate acestea, ciocanele rotopercutore folosesc un mecanism cu piston in locul unui ambreiaj special. Acest lucru il face sa dea o lovitura de ciocan mult mai puternica, facand posibila realizarea unor gauri mai mari mult mai repede.

In comparatie cu unitatile de putere mai putin avansate cunoscute sub numele de burghiu cu ciocan, ciocanele rotopercutore tind sa fie mai mari si sa ofere o forta de impact mai mare prin utilizarea unei tehnologii numite mecanismul de ciocanit „electro-pneumatic” (EP), deoarece este alimentat direct de electricitate in loc de un compresor de aer separat. Ciocanele rotopercutore au doua pistoane – un piston de actionare si un piston zburator. Un motor electric roteste o manivela, care deplaseaza pistonul de actionare inainte si inapoi intr-un cilindru. Pistonul zburator se afla la celalalt capat al aceluiasi cilindru. Pistoanele nu se ating de fapt, dar presiunea aerului din cilindrul EP permite un transfer mult mai eficient al energiei de ciocanit decat arcurile din burghiele cu ciocan in stil cam. Majoritatea ciocanelor rotopercutore moderne, precum si a tuturor pistolelor cu ciocan electric sau cu ciocanului, utilizeaza toate aceasta tehnologie EP. Unitatile moderne permit ca functiile ciocan si rotire sa fie utilizate separat sau in combinatie, adica modul ciocan, modul burghiu sau ambele. Cand este utilizat in modul ciocan, instrumentul ofera o functie de gaurire similara cu un ciocan.  Burghiile cu ciocan rotopercutor au o cutie de viteze umpluta cu ulei, care le permite sa functioneze durabil in ciuda fortelor si socurilor mari pe care le primesc si a mediilor pline de granulatie in care sunt adesea utilizate.

Tipul de lucru pe care il fac inseamna ca necesita un „ambreiaj de alunecare” care se angajeaza atunci cand burghiul se blocheaza si un cuplu suficient este pus pe mecanismul de „ambreiaj de alunecare”. Acest lucru opreste miscarea violenta de strangere pe care un exercitiu fara ambreiaj ar provoca atunci cand este oprit brusc de la viteza maxima, protejand burghiul de daune. Ambreiajul de protectie protejeaza si operatorul, dar nu previne intotdeauna ranirea. Unii producatori au introdus o tehnologie suplimentara pentru a proteja operatorul. Hilti are o tehnologie numita „ATC” sau „Control activ al cuplului”  care functioneaza prin decuplarea actionarii de la motor atunci cand corpul sculei incepe sa se roteasca excesiv prin actiunea unui ambreiaj magnetic secundar in plus fata de ambreiajul standard . DeWALT are un sistem asociat numit „CTC” sau „Control complet al cuplului”  care utilizeaza un ambreiaj cu alunecare in doua pozitii, astfel incat operatorul sa poata selecta setarea cuplului mai mic pentru o siguranta mai mare. Miscarea de rotatie a motorului electric este deviata prin rulmentul de actionare si un piston intr-o miscare de ridicare. Aceasta distribuie presiunea negativa rezultata prin asa-numitul ciocan in directia burghiului strans si astfel produce o miscare axiala. In ciuda consumului lor redus de energie si a frecventei de impact mai mici in comparatie cu burghiele de impact, ciocanele rotopercutore sunt mult superioare acestora datorita conceptului diferit de forta de impact.

Datorita mecanismului sau de impact electropneumatic, ciocanul rotopercutor actioneaza burghiul aproape independent in perete. Efortul necesar aici este extrem de redus si se concentreaza in principal pe pozitionarea ciocanului rotopercutor la unghiul corect in fata peretelui si mentinerea acestuia in pozitie.

Daltuire cu ciocanul rotopercutor

Pe langa gaurirea gaurilor in piatra si beton, un ciocan rotopercutor poate fi folosit si pentru lucrari de cizelare, cum ar fi indepartarea placilor sau chiar indepartarea unui intreg perete. In acest scop, o dalta este introdusa in suportul SDS al mandrinei in locul unui burghiu. Miscarea de rotatie necesara gauririi poate fi complet dezactivata cu ajutorul unui comutator de pe dispozitiv. Ciocanul rotopercutor devine astfel un ciocan usor de calcat, care conduce varful dalta in mod independent in pamant. Daltile pentru burghiu sunt disponibile la dealeri specialisti in diferite lungimi si cu varfuri diferite.

Datorita sistemului SDS standardizat, care permite schimbarea rapida fara instrumente a burghiilor si a dalelor, va fi usor sa se utilizeze burghiele de la orice producator. Sistemul SDS sau SDS-plus permite burghiului o cantitate mica de joc lateral si astfel asigura gauri perfecte in perete, deoarece nu sunt semnificative cateva modificari usoare ale unghiului de atac al ciocanului.

Ciocanele rotative sunt utilizate in principal pentru gaurirea prin beton. In comparatie cu burghiele obisnuite sau burghiele cu ciocan, ciocanele rotative sunt proiectate pentru a oferi cantitati mari de forta de impact la o rata ridicata, iar aceasta actiune le face foarte eficiente pentru gaurirea betonului chiar imbatranit.

Forta de ciocanit pe care o pot scoate le face, de asemenea, potrivite in special pentru gaurirea in materiale similare, cum ar fi caramida, zidaria, piatra si murdaria.

Multe ciocane rotative au, de asemenea, o setare care va permite sa selectati un mod „numai ciocan”. Acest mod va permite sa utilizati un ciocan rotativ ca ceva asemanator cu un ciocan, iar cu accesoriile potrivite pentru dalta, pica sau tamponare, puteti face mai mult decat simpla gaurire.

Un ciocan rotopercutor DeWalt D25601K-QS SDS este achizitia perfecta pentru profesionisti!