ALEGERI 2016: AEP A LANSAT BROSURILE de INFORMARE

Materialele informative sunt atat in format tiparit, cat si electronic, se precizeaza intr-un comunicat remis presei vineri. Astfel, pentru informarea cetatenilor care doresc sa devina operatori de calculator ai sectiilor de votare sau experti electorali, AEP a realizat pliante si postere care vor fi distribuite in tara si in strainatate, disponibile si pe site-ul www.roaep.ro.

Totodata, “pentru corecta informare a alegatorilor romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate, AEP a realizat un pliant si un ghid care detaliaza conditiile, variantele si procedurile specifice de vot pentru alegerile parlamentare de la sfarsitul acestui an”, se mai arata in comunicatul AEP.

CITESTE SI: ALEGERI LOCALE 2016: CALENDARUL SI MODELUL BULETINELOR, IN MONITORUL OFICIAL

Materialele tiparite vor fi distribuite comunitatilor de romani din strainatate, in cadrul campaniei de informare desfasurate de AEP in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe. AEP a demarat inca de la sfarsitul anului trecut campania de informare a cetatenilor pe tema alegerilor locale si parlamentare, prin intermediul unor videoclipuri postate pe site-ul institutiei, pe

pagina oficiala de Facebook si pe canalul Youtube.

De asemenea, in perioada urmatoare, AEP “va continua, sub diferite forme, actiunea de informare a cetatenilor si a societatii civile in legatura cu procesele electorale din anul 2016”, se mai precizeaza in comunicatul AEP.

Guvernul Ciolos a stabilit data alegerilor locale din acest an – 5 iunie, urmand ca data alegerilor parlamentare sa fie stabilita ulterior, ele avand loc in luna noiembrie.

Sursa foto: realitatea