ALEGERI AFGANISTAN: Abdullah Abdullah este aproape sigur de victorie

Fostul ministru afgan de Externe ABDULLAH ABDULLAH, care a castigat primul tur al ALEGERILOR PREZIDENTIALE din Afganistan, a facut duminica inca un pas spre victorie, obtinand sustinerea candidatului apropiat puterii actuale, ZALMAI RASSOUL, informeaza Mediafax citand presa locala.

“Echipa condusa de ZALMAI RASSOUL anunta sustinerea lui Abdullah Abdullah”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa, la Kabul, purtatorul de cuvant al lui Rassoul, Jawid Faisal.

Citeste si: ALEGERI AFGANISTAN: ABDULLAH ABDULLAH este pe primul loc in scrutinul prezidential

ABDULLAH ABDULLAH, reprezentant al opozitiei si fost ministru de Externe, a castigat primul tur al ALEGERILOR din 5 aprilie, cu 44,9% din voturi, insemnand 13 puncte avans fata de ocupantul locului al doilea Ashraf Ghani (31,5%), un fost economist la Banca Mondiala, potrivit rezultatelor preliminare. RASSOUL a terminat pe locul al treilea, cu 11,5% din sufragii.

Sustinerea lui ZALMAI RASSOUL pentru ABUDULLAH ABDULLAH i-ar putea aduce acestuia din urma castigarea unei parti a electoratului pastun, populatia cea mai importanta din Afganistan, aflata in special in sudul tarii, unde el a inregistrat cele mai slabe rezultate in primul tur de scrutin.

Citeste si: ALEGERI AFGANISTAN: Se alege succesorul lui Hamid Karzai 

Al doilea tur al ALEGERILOR PREZIDENTIALE din AFGANISTAN ar putea avea loc la jumatatea lui iunie, dupa publicarea rezultatelor definitive ale primului tur de scrutin la 14 mai.

Sursa foto: bbc.co.uk