ALEGERI COSR: BELLU: Sunt dezamagit! LIPA: Lucrurile erau clare demult

ALEGERI COSR. ALIN PETRACHE este noul presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), el fiind ales cu 143 de voturi la Adunarea Generala de joi, in locul lui OCTAVIAN MORARIU, care a demisionat la 15 aprilie.

ALIN PETRACHE, care a fost sustinut de fostul presedinte al COSR, OCTAVIAN MORARIU, a castigat din primul tur in fata contracandidatilor OCTAVIAN BELLU, care a primit 33 de voturi, si ELISABETA LIPA 21 de voturi. Cinci voturi au fost invalidate.

REACTIILE celor doi contracandidati ai lui ALIN PETRACHE nu au intarziat sa apara, atat OCTAVIAN BELLU, cat si ELISABETA LIPA aratandu-se dezamagiti de rezultatul ALEGERILOR de la COSR si de modul in care acestea s-au desfasurat.

Presedintele Federatiei Romane de Canotaj, ELISABETA LIPA, a declarat, dupa ce a pierdut ALEGERILE pentru sefia COSR in fata lui ALIN PETRACHE, ca nu vrea sa spuna daca VOTUL la alegeri a fost politic, insa a subliniat ca “lucrurile au fost clare de la inceput”.

“Nici nu pot sa spun si nici nu vreau sa spun daca a fost un VOT POLITIC. Lucrurile au fost clare de la inceput, noi ne-am prezentat stiind exact ce se va intampla si de aici vine si aceasta detasare si sincer va spun ca nu am nicio suferinta. Eu raman cu aceeasi verticalitate si dorinta de a face bine sportului romaneesc, iar in timp se va observa. Nu stiu cat de buna a fost diferenta, dar stiu luptele din culise”.

Citeste si: OCTAVIAN MORARIU si-a dat DEMISIA din functia de presedinte al COSR

ELISABETA LIPA a afirmat ca nu sufera deloc ca a pierdut, apreciind ca lucrurile erau clare demult: “Nu sufar deloc pentru ca am stiut ca lucrurile erau foarte clare demult. La aceasta candidatura am participat ca la orice competitie, iar la viata mea am pierdut multe curse. Asa ca daca asta a dorit poporul, asta avem. Ii urez succes lui Alin si sa aiba cat mai multe medalii la JO”, a mentionat LIPA.

Antrenorul lotului feminin de gimnastica, OCTAVIAN BELLU, a declarat, dupa a fost invins de ALIN PETRACHE la scrutinul pentru presedintia COSR, ca este dezamagit si ca se astepta ca ALEGERILE pentru conducerea forului sa fie o intrecere fair-play, in spiritul valorilor olimpismului.

Citeste si: ALEGERI COSR: ALIN PETRACHE este noul PRESEDINTE al COMITETULUI. UPDATE 

“Sunt dezamagit in general pentru ca eu credeam ca va fi o intrecere fair-play, mai ales ca vorbim despre promovarea valorilor olimpismului, dar se pare ca eu sunt mai putin dispus sa discut problemele sportului in alte medii decat cele institutionale, federatii si altele. Varsta si experienta ma fac sa interactionez atunci cand este cazul si cu cine este cazul”, a declarat BELLU.

OCTAVIAN BELLU a acuzat JOCURI de CULISE la alegerile de joi si a afirmat ca ramane la parerea ca “medaliile si victoriile nu se cumpara”: “Asta este hotararea, nu trebuie sa facem o tragedie, este o competitie. Eu nu m-am dat la o parte din fata americanilor, rusilor, chinezilor la concursuri importante si unde era greu sa castigi. Raman la parerea ca in avantajul sportului ca imagine am gandit asa: medaliile si victoriile nu se cumpara. Odata terminate aceste alegeri, cu toate intoxicarile, speculatiile si lucrurile murdare care s-au petrecut prin culise, eu zic ca trebuie respectata decizia Adunarii Generale si luate lucrurile asa cum sunt. Fiecare acum are de dus mai departe un proiect pe care si l-a propus si pe care trebuie sa-l finalizeze intr-un fel, tot cu performanta, desi performanta pare ca a trecut pe locul doi, iar olimpismul are inca multe de precizat din punctul de vedere al Romaniei”.

Sursa foto: replicaonline.ro