ALEGERI COSR: MIHAI COVALIU a invins-o pe GABRIELA SZABO si este noul PRESEDINTE

ALEGERI COSR. GABRIELA SZABO si MIHAI COVALIU, campioni olimpici la Sydney in anul 2000 la atletism, respectiv scrima, isi vor disputa presedintia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Alegerile vor avea loc marti, de la ora 11:00, in cadrul Adunarii Generale a COSR, informeaza Agerpres.

UPDATE: Alegerile de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman ne-au adus o surpriza destul de mare, Mihai Covaliu reusind sa obtina postul de presedinte in fata Gabrielei SzaboFosta atleta era creditata cu prima sansa inaintea scrutinului de marti, ea beneficiind de un sprijin important in lumea sportului si nu numai.

Cu toate acestea, Mihai Covaliu (39 de ani), presedintele Federatiei Romane de Scrima, a avut un program care a fost mai convingator, el militand inclusiv pentru naturalizarea sportivilor si pentru aducerea antrenorilor straini. Potrivit celor de la DigiSport, fostul scrimer a obtinut 128 din totalul de 196 de voturi, victoria sa fiind asadar una cat se poate de clara.

Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, si Camelia Potec, presedintele Federatiei Romane de Natatie, vor ocupa posturile de vicepresedinti.

STIRE INITIALA

ALEGERI COSR. Cei doi fosti sportivi candideaza pentru postul lasat liber de Alin Petrache, care a demisionat pe 29 august in urma neindeplinirii obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact castigarea a 6-8 medalii.

ALEGERI COSR. GABRIELA SZABO (40 de ani), care a ocupat pana la sfarsitul anului 2015 postul de ministru al Tineretului si Sportului, isi propune ca Romania sa revina in primele 20 de natiuni la Jocurile Olimpice in urmatorii opt ani. In echipa cu care doreste sa conduca forul olimpic se afla fostul baschetbalist Virgil Stanescu, acesta urmand sa ocupe functia de secretar general.

ALEGERI COSR. De partea cealalta, MIHAI COVALIU (39 de ani), in prezent presedintele Federatiei Romane de Scrima, isi propune sa produca o schimbare prin care sportul romanesc sa revina la normalitate, si anume intre primele 20 natiuni la JO 2020 de la Tokio. MIHAI COVALIU afirma ca revigorarea sportului romanesc se poate face inclusiv prin naturalizarea unor sportivi si aducerea de tehnicieni straini. Presedintele Federatiei Romane de Scrima il va propune, in cazul in care va fi ales in fruntea COSR, pe George Boroi, conducatorul CSA Steaua, ca secretar general al forului olimpic.

ALEGERI COSR. Tot in cadrul Adunarii Generale de marti vor avea loc alegeri si pentru doua posturi de vicepresedinti si 14 locuri de membru al Comitetului Executiv. Pentru cele doua posturi de vicepresedinti vor concura Sorin Babii – presedintele FR de Tir, Alexandru Dedu – presedintele FR de Handbal, Nicu Vlad – presedintele FR de Haltere, si Camelia Potec – presedintele Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern. Octavian Morariu, membru al Comitetului International Olimpic, este de drept vicepresedinte al COSR.

ALEGERI COSR. Romania a participat cu 96 de sportivi si 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, in perioada 5-21 august, si a cucerit cinci medalii – una de aur, una de argint si trei de bronz. Aceasta a fost cea mai slaba clasare a delegatiei Romaniei in clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice dupa al doilea razboi mondial, locul 47. De la demisia lui Alin Petrache, functia de presedinte interimar al COSR pana la alegeri a fost ocupata de Nicu Vlad.

Sursa foto: sport