ALEGERI DIASPORA: Studentii din strainatate cer sanctionarea VINOVATILOR

Liga Studentilor Romani din Strainatate face (LSRS) apel la autoritati sa evalueze obiectiv si in regim de urgenta modul in care s-a desfasurat primul tur al ALEGERILOR PREZIDENTIALE in afara granitelor, precum SANCTIONAREA vinovatilor, dupa ce mii de ROMANI au reclamat ca nu au putut vota.

LSRS si Fundatia Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani (CAESAR) isi exprima, intr-un comunicat de luni, “profunda indignare si ingrijorare fata de modul in care s-a desfasurat primul tur al ALEGERILOR PREZIDENTIALE din 2 noiembrie”.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE TURUL DOI: BEC VA SUPLIMENTA CABINELE DE VOT IN STRAINATATE

Liga sustine ca a primit numeroase SESIZARI din partea membrilor si voluntarilor din toata lumea cu privire la organizarea deficitara a procesului de votare.

“Consideram ca este dincolo de orice limita de admisibilitate ca mii de CETATENII ai Romaniei sa nu isi poata exercita dreptul democratic de a vota liber, civilizat si decent oriunde s-ar afla. Mii de ROMANI care s-au prezentat la urne nu au reusit sa isi exprime optiunea de VOT din cauza organizarii defectuoase a procesului electoral”, se arata in comunicat.

“Facem pe aceasta cale un apel catre toate institutiile abilitate sa faca de urgenta o EVALUARE obiectiva a cauzelor situatiilor create in intreaga lume si sa prezinte publicului larg, in termen de 24 de ore, rezultatele complete ale acestei analize. Solicitam totodata ca cei responsabili sa fie trasi la raspundere in cel mai scurt timp, conform legilor in vigoare”, se mai mentioneaza in comunicat.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. VOTUL IN DIASPORA: PROTESTE, STAMPILE PUTINE, PORTI INCHISE INAINTE DE 21.00

Organizatiile mai cer ca pentru al doilea tur al alegerilor fiecare sectie de votare sa prezinte o evaluare realista a prezentei la vot din 2 noiembrie si sa suplimenteze personalul si resursele aferente procesului electoral, astfel incat fiecare CETATEAN ROMAN sa isi poata exercita dreptul la vot cat mai aproape de comunitatea unde se afla.