ALEGERI EGIPT: Primele rezultate indica o VICTORIE clara pentru maresalul EL-SISI

ALEGERI EGIPT. Primele rezultate ale scrutinului prezidential din EGIPT contureaza deja o VICTORIE zdrobitoare pentru ABDEL FATTAH EL-SISI, fostul sef al armatei care i-a indepartat de la putere pe islamisti, maresalul obtinand peste 93% din sufragii in aproape 15% din birourile de vot.

Alegerea lui ABDEL FATTAH EL-SISI, care l-a destituit si incarcerat acum 11 luni pe islamistul MOHAMED MORSI, primul presedinte ales democratic in Egipt, nu poate fi pusa la indoiala.

ALEGERI EGIPT. ABDEL FATTAH EL-SISI, in prezent in retragere, se bucura de un adevarat cult al personalitatii din momentul in care Guvernul interimar pe care l-a instalat conduce o reprimare implacabila si sangeroasa a sustinatorilor lui Morsi, in special Fratii Musulmani. Singurul sau adversar a fost liderul de stanga Hamdeen Sabbahi, un contracandidat prea slab.

ALEGERI EGIPT. Participarea este singura necunoscuta si singura miza a acestui SCRUTIN. In timpul campaniei, ABDEL FATTAH EL-SISI a spus ca spera sa obtina VOTURI de la cel putin 45 de milioane de alegatori, dintr-un total de 53 de milioane.

Citeste si: ALEGERI EGIPT: Urmasii faraonilor au fost chemati la urne pentru a-si alege PRESEDINTELE 

Or, marti seara, Comisia Electorala, numita de Guvernul condus de facto de ABDEL FATTAH EL-SISI, a decis ca SCRUTINUL prevazut initial pentru doua zile sa fie prelungit cu 24 de ore, aratandu-se ingrijorata de rata de participare de numai 37%. Comisia a luat aceasta decizie invocand “caldura”, care ar fi descurajat numerosi alegatori sa se prezinte la urne, fapt ce a declansat criticile si ironiile organizatiilor de aparare a drepturilor omului. Acestea au evidentiat dezinteresul opozitiei fata de VOT si au denuntat un scrutin “farsa”.

Citeste si: Referendumul din Egipt, victorie asteptata a generalului el-Sisi 

ALEGERI EGIPT. Dupa trei ore de la startul numaratorilor, televiziunea de stat Nile TV a anuntat 4.215.699 de voturi pentru ABDEL FATTAH EL-SISI (93,3%) si 133.548 (2,95%) pentru Sabbahi, scorul acestuia din urma fiind inferior numarului buletinelor nule (3,69%).

Sursa foto: bbc.co.uk