ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: PSD vrea cu disperare VOTURILE romanilor din DIASPORA

Ministrul Romanilor de pretutindeni, BOGDAN STANOEVICI (foto), secondat de vicepremierul LIVIU DRAGNEA sunt cei doi oameni desemnati de conducerea Partidului Social Democrat (PSD) pentru a se ocupa cu COORDONAREA liderilor locali din fiecare tara in care se afla un numar important de electori.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. O masura care tradeaza dorinta disperata a social democratilor de a pune mana pe cat mai multe voturi ale conationalilor stabiliti inafara granitelor tarii. STANOEVICI si DRAGNEA au primit ordin de la presedintele partidului, VICTOR PONTA, sa aduca un numar cat mai mare de voturi din partea romanilor din diaspora. O misiune care nu ar fi deosebit de grea, cel putin pentru LIVIU DRAGNEA, numele domniei sale aparand déjà intr-un dosar numit “FRAUDA LA REFERENDUM” si in care este acuzat ca a pus la cale o retea electoral la nivel national, a dus la cel mai inalt nivel turismul electoral si a falsificat semnaturi. 

Situatia ROMANILOR din strainatate care au drept de VOT

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Spre deosebire de alte tari, ROMANIA nu dispune de un registru al cetatenilor sai care au resedinta in strainatate. Potrivit datelor referitoare la migratia in tarile Uniunii Europene (UE) publicate in ultimii ani de oficii nationale de statistica din tari dezvoltate ale UE (in special din Italia si Spania), de Eurostat si de OCDE exista 2,3 milioane de romani care traiesc inafara tarii.

Citeste si: ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: PSD APELEAZA LA MANEVRE DIN PRIMA ZI. FOTO

Din perspectiva populatiei electorale, este important de retinut ca 2,1 milioane dintre acestia au varsta de cel putin 18 ani. Migratia in crestere a dus la reducerea consistent a dimensiunii populatiei electorale (n.red. in special cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani) cu resedinta in Romania si la amplificarea rolului electoratului varstnic in ierarhia optiunilor votantilor din tara.

Citeste si: ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Ce salariu are un europarlamentar – Analiza

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Acest lucru s-a remarcat si in urma cu cinci ani atat in tara, cat si la nivelul electoratului din diaspora. Astfel, in 2009 numarul total al romanilor inscrisi pe listele electorale din celelalte tari membre ale UE (pentru a vota candidatii din tarile in care au resedinta) a fost de numai 90.000 din totalul de 2,1 milioane. In plus, cele 2,1 milioane de romani care traiesc in strainatate figureaza cu domiciliul in tara.  

Sursa foto: rtv.net